23948sdkhjf

Nyt hit: Bliv i bilen under vask med boblende disko-lys

OK vil give kunderne en oplevelse, når de bruger top-vasken Svanen: Foam Sensation fra WashTec.

SKUMTÆPPE - "Vask din bil og få en oplevelse med i prisen". Sådan lyder det fra OK, som netop nu er ved at teste et af de nyeste bilvaskemaskiner på markedet i en af sine vaskehaller.

Vaskemaskinen fra Washtec lægger sæben på bilen på en helt ny måde - som et blødt tæppe, mens røde, grønne og hvide lys blinker bag skumtæppet.

Det er altså oplevelsen, der er det nye - ikke vasken. Det er den samme vask, som det altid har været. "Svanen" hedder topvasken i OK’s terminologi, og den omfatter alt, hvad man kan tænke sig af sæbe og voks, børstning og tørring, skyl og så videre. Og så det nye - sæbegardin og lysshow. Foam Sensation!

Det er selvfølgelig noget, som kun kan opleves, hvis man bliver siddende i bilen under vasken. Altså skal man aktivere vasken med en app på sin mobiltelefon.

Her er vi måske ved sagens kerne. Appen. Hvis forbrugerne ikke skal forlade bilen for at betale og aktivere vasken, men gør det med appen, spares der kostbare minutter. Hurtigere gennemstrømningen af biler + kortere ventetid = flere bilvaske pr. dag.

OK’s pressechef Rasmus Boserup fortæller, at man netop nu afprøver Foam Sensation på vaskehallen i Karlslunde.

- Vi vil gerne se, hvad vores kunder mener om det. Man skal sidde i bilen og aktivere programmet fra sin OK app. Meningen er, at vi så vil rulle det ud i vores andre vaskehaller efterfølgende, når vaskemaskinerne skal udskiftes.

Pressechefen fortæller også, at det ikke koster ekstra for kunderne at få Foam Sensation. Det får man automatisk, når man vælger OK’s dyreste vask, Svanen.

Afsted til Karlslunde

Et par dage efter samtalen med Rasmus Boserup kørte undertegnede til Karlslunde for at prøve nyheden. Lige netop den vaskehal må være en af de mest populære vaskehaller i kongeriget. Der holdt fem-seks biler foran mig, da jeg kom - og da jeg endelig var færdig, var der en ny kø på fem-seks biler.

En af de bilvaskende kunder fortalt, at der altid er mange mennesker her - og ventetiden er altid omkring en halv time.

Derfor måtte det være oplagt at bruge appen her, tænkte jeg; men det viste sig, at ingen brugte appen, da jeg var der! Så der er stadig et stykke vej for OK.

Og Foam Sensation? Man kunne ikke læse et ord om det i, på eller ved vaskehallen. Så man ville næppe opdage det, hvis man valgte dyreste vask og stillede sig udenfor for at tjekke sine mails på mobilen.

Sådan var oplevelsen

Nå, men oplevelsen var ventetiden værd. Jeg kørte frejdigt ind i vaskehallen, da det blev min tur. Vasken blev valgt, betalt og startet fra mobiltelefonen uden problemer.

Det tog dog 10-15 sekunder, før selve vasken gik i gang. Formentlig er det en fast sikkerhedsprocedure for at sikre sig, at der ikke befinder sig mennesker inde i selve vaskehallen.

Og så begyndte showet...

Først blev der sprøjtet vand på bilen. Det har vi set før.... men så sænkede en bom sig fra toppen af vaskeanlægget.... og ganske rigtigt. Et tæppe af sæbevand bevægede sig hen mod bilen og lagde et tykt lag skum ind over forruden og taget. Imens kunne man godt ane skiftende farver inde bag "forhænget."

Man kunne ikke se igennem ruderne. Store og små bobler kurede ned ad ruden. Det virkede faktisk som et af de psykedeliske lysshows fra min ungdoms koncerter i Virumhallen i 1970’erne.

Efter omkring et minut tog børsterne over, og så var festen slut. Sæben og boblerne blev skyllet væk og lysshowet blev stoppet.

Også tid til mails

Resten af bilvasken var ikke værd at følge med i, så der var lige tid til at tjekke et par e-mails, før jeg kørte ud i dagslyset.

Konklusion: En anderledes oplevelse. Flot virkning med skumtæppet; men lysshowet var ikke så kraftigt som håbet - og forventet. Det skyldes nok, at jeg vaskede i dagslys. Om aftenen er oplevelsen ganske givet større. Det må blive næste gang, men der går nok et stykke tid. Svanevasken koster det samme som en biografbillet med popcorn og cola.

Fås som tilbehør

Fra WashTec bekræfter salgschef Finn Normann, at man kører test med OK i Karlslunde.

- Det er den normale sæbe, vi bruger; men den bliver lagt på en anden måde hen over bilen, forklarer han.

- I stedet for at bliver sprøjtet på fra siden, løber sæben ud af en masse små huller i en skinne oppe over bilen. Sæbevandet kommer jævnt og danner et tæppe, når det slipper pladen og falder ned på bilen.

Man behøver ikke investere i en ny vaskemaskine for at kunne tilbyde kunderne Foam Sensation.

- Det følger naturligvis med, når man køber en ny WashTec-maskine, men udstyret kan eftermonteres på alle nyere maskiner.

Den skinne, der skaber Foam Sensation, er også den skinne, der bruges til at spule bilen ren for sæbe og bagefter tørre bilen.

Finde de rigtige farver

De forskellige farver lys og lamper er også noget, der kan eftermonteres.

- Faktisk har vores teknikere i Tyskland brugt rigtig meget tid på at finde de rigtige farver til lyset. Vi har skullet finde en speciel hvid farve, så man kan vise de andre farver ordentligt. Det skal ikke være en mælkehvid farve. Dem skal være kridhvid, ja nærmest sølv for at forstærke lyseffekten.

- Og så har vi skullet finde en leverandør, som havde lamper, der kan klare at sidde i en vaskehal. Det er jo ikke bare nogle almindelige lys købt et supermarked. De er specialudviklede.

Og til sidst: Må man sidde i bilen, mens der bliver vasket?

- Ja. Arbejdstilsynet har givet dispensation, hvis det er muligt at stoppe vaskemaskinen inde fra bilen. Det kan man, når man bruger OK’s app, bedyrer Finn Normann.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206