23948sdkhjf

Når værkstedsløft kræver ekstra overarme

Godt nok skal der muskler til eksempelvis at løfte en motorblok ud, men landsbrugsmaskiner hæver barren en tand.

HJULSKIFTE Intet ondt om maskiner på bilværksteder, der løfter alt fra hele bilen, over til motorblokke og til lettere komponenter som døre. Men når en traktor eller en entreprenørmaskine triller ind på værkstedet, så skal der lige lidt ekstra rå maskin-muskelkraft til at fjerne eksempelvis et baghjul på en traktor.

Som flere producenter af løfteudstyr melder, så er hjulstørrelsen på både personbiler og de langt tungere industrimaskiner vokset de senere år, hvilket også er med til at presse de producenter, som skal levere udstyret.

Juelsminde-virksomheden Compac Hydraulik A/S bygger både løfteudstyr til personvognsmekanikerne, men altså også til de mænd og kvinder, der har brug for en anelse mere. Compacs nye WD 1600 hjulløfter kan derfor løfte og håndtere hjul med en vægt på op til 1600 kilogram.

- Behovet for en øget kapacitet skyldes både de større hjul og dæk, men også at hjulene ofte monteres med tunge vægte indvendigt i stålfælgene. Den nye WD 1600 kan ikke kun løfte tungere hjul, men også større hjul med en udvendig diameter på hele 2400 millimeter, fortæller Christian Goth Hartmann, salgsdirektør hos Compac Hydraulik.

Nyt område
Compac Hydraulik i Juelsminde har produceret hydraulisk værkstedsudstyr siden 1946, men introducerer nu med WD 1600 en ny hjulløfter til de rigtigt tunge hjul.

- Hjulene på store landbrugs- og entreprenørmaskiner er blevet større og større de seneste år. Det stiller stigende krav til de værksteder, der servicerer disse maskiner, så de kan løfte og håndtere hjulene på en sikker og ergonomisk måde, siger Christian Goth Hartmann og supplerer:

- Compac har længe kunnet tilbyde en løsning til at dække dette behov, men eftersom behovene har ændret sig, så er Compac nu klar med en løsning der matcher disse nye krav.

En vigtigt sikkerhedsmæssig detalje på den nyintroducerede løfter er den kraftige støttearm, der holder hjulet i balance og sikrer stabilitet ved både løft og håndtering. Støttearmen er designet til at følge hjulets bevægelse ved både løft og sænkning, så den altid støtter optimalt. Compacs mål er at tilbyde den bedste, sikreste og mest driftsøkonomiske løsning på markedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093