23948sdkhjf

LEDER: Jeg kipper med flaget for bilbranchen

Motor-magasinets chefredaktør, Flemming Haslund, sender anerkendende hilsner til danske firmaer i autobranchen, der angriber udlandet.

ORANGE KABLER - STRAKS en mekaniker ser sådan et, ved han eller hun, at nu sker der noget; power, stærkstrøm.

OG PÅ STÆRKSTRØM kører det på flere måder i bildanmark lige nu: Danske virksomheder i autobranchen angriber udlandet - og herhjemme er bilkøberne ved ikke bare at acceptere de mest avancerede hybridbiler, de er også begyndt at købe dem.

DANSKE VIRKSOMHEDER I udlandet først: Svenskerne af alle har netop været vidner til, hvordan et dansk firma havde den største stand på branchemessen Autogloben i Stockholm. Værkstedsportalen Autobutler er nu gået på jagt efter at udvide til andre lande og ser netop Sverige have potentialet til at blive selskabets måske største marked. Helt tilsvarende så vi i efteråret firmaet Flex1one fra SEMA-show angriber det amerikanske marked med de små trollies til at flytte hjul på.

OG I STØRRE SKALA: Løftegiganten Stenhøj var sidste efterår på opkøb i Sverige; og straks i det nye år kunne firmaet meddele om yderligere opkøb af tre salgs- og serviceselskaber i Finland, Estland og Litauen.

MEN DER ER også power på bildanmark på en anden led. Mange køber nu biler på andet end benzin og diesel. Og nej, det er ikke elbilerne, der nu står foran det danske gennembrud; det er plugin-hybriderne, eller opladnings-hybriderne, som nogle siger.

PLUGIN-TALLENE TALER DERES eget tydelige sprog. Efter et lille tilløb i 2017 umiddelbart efter de nye registrerings-afgifter, der favoriserer biler med lavt CO2-udslip, er januars salgstal nu klar: 356 plugin-hybrider blev der solgt. Det samlede salg i hele det foregående år var 621.

SÅ PÅ EN FROKSTKLAR februardag i Danmark hæver jeg flaget højt for udviklingen i bildanmark lige nu: Ekspansionen i udlandet er godt for Danmarks økonomi - salget af plugin-hybrider er godt for Danmarks miljø. Og det hele er godt for os i autobranchen.

Gas geben!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109