23948sdkhjf

Automatgearet overhaler de manuelle

Stigning på 150 procent på to år blandt firmabilsbrugerne, godt hjulpet af de sænkede bilafgifter.

TENDENSER Et flertal blandt de danske firmabilbrugere vælger automatgear frem for manuelt gear. Desuden hitter premiumbiler med masser af højteknologisk ekstraudstyr, og efterspørgslen stiger på SUV-modeller og hybridbiler. Det viser en analyse af de mest populære firmabiler i 2017 fra en af landets største udbydere af leasing, LeasePlan Danmark.

- Premium-modellerne er generelt faldet en hel del i pris. Derfor har flere nu mulighed for at vælge en firmabil inden for dette segment, og det ser man tydeligt på vores top 10-liste, siger Michael Olsen, adm. direktør i LeasePlan Danmark, der administrerer mere end 32.000 biler for danske virksomheder og kommuner.

VW Passat topper for tredje år i træk listen over de mest populære firmabiler foran Mercedes-Benz C-Klasse, der overhaler Ford Mondeo på tredjepladsen. Mercedes-Benz E-Klasse, som slet ikke var på top 10-listen året forinden, ligger nummer fire.

Automatgear i hver anden

Mest bemærkelsesværdigt er det, at der nu er automatgear i over halvdelen af alle nye biler. Der er tale om en stigning på intet mindre end 150 procent siden 2015 - en tendens, der forventes at fortsætte:

- Automatgear er ekstremt populært. Det skyldes brugervenligheden, samt at det en fordel for virksomhederne, der undgår gearkasse-reparationer, siger Michael Olsen, der forventer forsat stigning.

LeasePlans analyse viser også, at ekstraudstyr som adaptiv fartpilot, kollisionsadvarsel, vejbane-assistent og automatisk parkering efterhånden ses som en selvfølge blandt firmabilisterne. Som noget nyt er det nu også vigtigt, at brugernes mobiler og biler kan tale sammen.

- Det er vigtigt for mange, at smartphone-features kan udnyttes via ekstraudstyret i bilen. Det gælder skærme, navigation, musik og meget andet. Hermed bliver firmabilen en forlængelse af ens mobiltelefon. Og brugerne har en forventning om, at alt skal fungere og være opdateret hele tiden. Den slags ekstraudstyr har for eksempel Mercedes-Benz integreret som standard, og det kvitterer brugerne for, forklarer Michael Olsen.

Hybridmodeller banker på

Faldende priser og bilproducenternes fokus på hybridteknologi gør, at hybridmodeller kan være på vej ind i top 10, ligesom SUV’erne er populære. VW Tiguan lander på listens syvendeplads.

- Det hænger sammen med signalværdien, og fordi man i en SUV sidder højt og har et godt overblik. Hvad angår hybridmodellerne er der stadig et stykke vej igen, men der er ingen tvivl om, at vi med teknologien bevæger os i den rigtige retning - nu mangler blot den politiske vilje. Et godt eksempel er Volkswagen, som har et velfungerende hybridprogram, og som tilbyder den populære Passat i en hybridversion. Det gør, at bilen har gode chancer for at ende som nummer et igen til næste år, forudser Michael Olsen.

Om LeasePlan
I Danmark administrerer LeasePlan mere end 32.000 biler på vegne af virksomheder, private og kommuner. LeasePlan blev grundlagt i Holland i 1963 og er i dag verdens førende aktør inden for fleet management. LeasePlan opererer i 32 lande og har en samlet bilflåde på over 1,7 millioner biler.

De mest populære firmabiler
Listen viser de mest populære nyregistrerede firmabiler hos LeasePlan Danmark i perioden 1. januar til 9. december 2017. Parentesen angiver, hvilken placering bilerne havde på listen i 2016.
Volkswagen Passat (1)
Mercedes-Benz C-Klasse (3)
Ford Mondeo (2)
Mercedes-Benz E-Klasse (ny)
Volkswagen Touran (7)
BMW 3-serie (4)
Volkswagen Tiguan (ny)
Skoda Octavia (5)
Ford S-Max (ny)
BMW 4-serie (ny) og Renault Talisman (ny) (delt)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265