23948sdkhjf

Slut med F1-pigerne

Der vil ikke længere være sparsomt klædte kvinder i gridden ved Formel 1-løb. De erstattes af unge, håbefulde racerspirer.

BLIKFANG Fra i år er det slut med at se yndefulde kvinder iført en begrænset mængde tøj i startområdet i forbindelse med Formel 1-grandprixer.

Formel 1 meddeler på sin hjemmeside, at man har besluttet at fjerne de såkaldte gridgirls fra programmet. Det samme kommer til at gøre sig gældende i forbindelse med motorcykelløb i løbet af grandprix-weekenderne.

- Gennem årene har vi set på en række områder, som vi har tænkt har behøvet en opdatering, så de mere har været rettet ind mod vores vision for denne gode sport, siger Sean Bratches, der er direktør for kommercielle anliggender i Formel 1.

- Mens det igennem årtier har været kutyme at ansætte gridgirls, så tænker vi, at denne praksis ikke flugter med værdierne i vores brand, og den er helt klart i modstrid med nutidens sociale normer, tilføjer han.

Bernie kritiserer

Den tidligere Formel 1-ejer Bernie Ecclestone kritiserer beslutningen om at fjerne de letpåklædte nummerpiger før den kommende sæson i motorsportens kongeklasse.

Ecclestone ejede gennem flere årtier Formel 1, men for to år siden solgte den 87-årige brite rettighederne til den amerikanske mediegruppe Liberty Media.

- Pigerne var en del af showet. Fansene elsker glamouren, siger Ecclestone til avisen The Sun og fortsætter:

- Jeg forstår ikke, hvordan nogen kan blive stødt over at se en smuk kvinde med et nummer stå ved siden af en kører, siger han.

Entusiastiske racerkørere

Formel 1-arrangøren erstatter imidlertid de smukke gridpiger med numre ved racerbilerne med unge og entusiastiske racerkørere, oplyser racerorganisationen FIA. De unge kart- eller formula-kørere, der kan følges af familie i paddocken, skal vælges af motorsportsklubber ved lotteri.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141