23948sdkhjf

Danske biler fik flere buler i 2017

Danskerne kører ikke bedre bil på trods af stadig flere sikkerhedssystemer i bilerne.

FORSIKRING Sidste år fik de danske biler flere buler og andre skader end nogensinde. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.

Ifølge F&P endte 2017 med 340.526 skader på person- og varebiler. Det er en stigning på to procent i forhold til året før, hvor brancheorganisationen noterede 333.580 skader.

2017 fortsætter den opadgående trend i antallet af skader, der har været siden 2014, hvor skadesniveauet var helt nede omkring 300.000.

2017 er faktisk den periode, hvor den største stigning i antal skader har fundet sted med godt 340.500 skader. Til sammenligning var der i 2016 godt 333.500 takserede skader.

Bilparken er vokset
- Mængden af registrerede biler er vokset de senere år. Det betyder også, at danskernes samlede bilpark er vokset, så der er mere trængsel på vejene og større kamp om p-pladserne i de store byer, siger AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg som en forklaring på det stigende antal skader.

Gitte Seeberg hæfter sig ved, at bilernes sikkerhedssystemer får større og større betydning.

- Selvfølgelig er det logisk nok, at flere biler giver flere skader, men det fortæller også lidt om, hvor vigtigt det er med opdaterede sikkerhedssystemer i bilerne. Politisk er det vigtigt, at vi altid ansporer bilisterne til at købe så sikre biler som muligt. Særligt når der kommer flere biler på vejene," fortsætter hun.

Tallene fortæller også, at der fortsat er behov for nogen, som kan reparere bilerne, for mængden af skader er støt stigende trods bedre sikkerhedssystemer.

- Sikkerhedssystemerne er gode at have og lad os få så meget som muligt. Men tallene viser med al tydelighed, at bilerne stadig skal repareres, så vi skal fortsat have fokus på at uddanne mekanikere, karrosseriteknikere og autolakerere, siger Gitte Seeberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11