23948sdkhjf

Sådan skærmes varebilen mod vinteren

For at opfylde Arbejdstilsynets indretningskrav kan det være en god idé at investere i kvalitetsbelysning, ligesom gode isoleringsløsninger beskytter både materialer mod fugt og kulde.

GULPLADET Vintersæsonens kulde og mørke lurer hele tiden rundt om næste morgenstund, og det lune tøj er for længst pakket ud. Men husk, at den mobile arbejdsplads - nemlig varebilen - også skal rustes til årstiden, hvis man vil holde dig sikker og effektiv, lyder opfordringen fra Sortimo. For at kunne bevare samme effektivitet i hverdagen som håndværker kræver det derfor gode løsninger, der holder varerummet både oplyst og fri for fugt om vinteren.

Sikkert arbejdsmiljø året rundt
- At lede efter værktøj i et mørkt varerum for så kun at finde værktøj med et så godt som tomt batteri i kulden er noget, de færreste varebilbrugere har tid til, fortæller adm. direktør Michael Pettersson fra Sortimo, der er en af Europas største leverandør af systemer inden for bilindretning.

- Men den kolde årstid behøver ikke sætte begrænsninger for en travl hverdag bag rattet. Med en velindrettet varebil kan man nemlig passe sit arbejde på farten, fortsætter han.

I Sortimos indretningsløsninger indgår der LED-belysning, der blandt andet bidrager til at efterleve Arbejdstilsynets krav om tilstrækkelig belysning ved indretning af arbejdspladser.

LED-belysningen opfylder den såkaldte IP54-Standard og findes i forskellige størrelser, så den kan tilpasses ethvert behov. Belysningens lave strømforbrug sikrer minimal belastning af batteriet, selv når det er koldt, samtidig med at du reducerer kulde og fugt i varebilen.

Bekæmp fugt i varerummet
Udover effektiv belysning anbefaler Michael Pettersson, at du isolerer bilens varerum. Ikke mindst fordi varebilen ofte fungerer som både mobilt værksted og lager, og derfor bør holdes tør og fugtfri. Og her er nogle løsninger mere effektive end andre, understreger han.

- Vi har set flere eksempler på håndværkere, som har brugt fugtabsorberende materialer. Men det øger risikoen for, at fugten holdes inde i varerummet og udvikler sig til skimmelsvamp, hvilket i sidste ende kan få værktøjet til at ruste. Vælg i stedet isoleringsløsninger, som beskytter mod kulde og samtidig er fugtafvisende, siger han og fortsætter.

- En effektiv løsning er Aluthermo Quattro, som er markedets eneste tynde multi-refleksive isoleringssystem i flere lag med termisk sammensvejsede overflader. Løsningen danner en næsten uigennemtrængelig barriere mod infrarød varmestråling. På den måde opnår varerummet en passende temperatur, både om sommeren og om vinteren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188