23948sdkhjf

Tyske metalarbejdere slutter fred med arbejdsgiverne

Fagforeningen IG Metall og arbejdsgiverne i det sydvestlige Tyskland er enige om lønstigning på 4,3 procent.

UDLAND Den magtfulde tyske fagforening IG Metall har indgået en overenskomstaftale med arbejdsgiverne i det sydvestlige Tyskland.

Det oplyser parterne natten til tirsdag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Aftalen, der er indgået mellem IG Metall i delstaten Baden-Württemberg og arbejdsgiversammenslutningen Südwestmetall, giver en lønstigning på 4,3 procent over de næste 27 måneder. Det oplyser Roman Zitzelsberger fra IG Metall ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Aftalen er faldet på plads efter 13 timers forhandlinger. Hovedkravet fra IG Metall lød oprindeligt på seks procent mere i løn eller omtrent det dobbelte af, hvad arbejdsgiverne havde tilbudt.

IG Metall har i forhandlingerne slået på, at lønmodtagerne ikke har fået del i den store succes, som tysk industri har haft oplevet de seneste år.

Fredag blev flere af Tysklands største bilfabrikker ramt af en punktstrejke, fordi arbejdsgiverne ikke ville acceptere IG Metalls krav.

Den 24 timer lange arbejdsnedlæggelse på udvalgte områder satte samlebåndene i stå hos blandt andet BMW, Daimler, Audi, Porsche og underleverandører til bilindustrien.

I alt nedlagde omkring 300.000 medlemmer af fagforeningen arbejdet i løbet af fredagen.

Fagforeningen truede desuden med en storkonflikt, der ville kunne ramme tysk industri hårdt, hvis arbejdsgiverne ikke ville give sig.

IG Metall er med godt 2,3 millioner medlemmer Europas største fagforening.

Hele metal- og elektronikindustrien i Tyskland omfatter 3,9 millioner medarbejdere. Resultaterne på området omfatter nogle af nationens største industrikoncerner og har ofte afsmittende virkning på det øvrige arbejdsmarked.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109