23948sdkhjf

Nytårssalg med raketfart

Salget under nytårets Åbent Hus-arrangementer giver et fingerpeg om resultatet for hele året, siger flere i branchen. I så fald tegner 2018 til at sætte rekord.

BILSALG Hvordan gik det så? Resultatet af Åbent Hus-arragementer og Nytårskure rundt om hos landets bilforhandlere nærstuderes hos importører og forhandlere. Ikke bare kan man jo klare det meste af første kvartals slg på én weekend. Salget er også et klart pejlemærke for årets resultat. Men alle de forbehold, der nu må taget.

Og resultaterne giver håb om at 2018 kan blive et drømmeår. For mulige kunder kørte 78 procent flere prøveture end i samme weekend året får. Og endnu vigtigere: Åbent Hus og kure 2018 resulterede i 52 procent flere solgte brugtbiler og hele 82 procent flere solgte nye biler.

Det fremgår af tal fra bilsalgsprogrammet AutoDesktop. Her blev der målt 79 procent mere aktivitet i den første weekend af 2018 sammenlignet med samme weekend i 2017.

- Vi oplevede mere run på end 2017, siger Kim Mølgaard, Filialdirektør hos Terminalen Odense S, der bliver bakket op af Autohuset Vestergaard i Kolding:

- Ja, det er også oplevelsen fra Kolding," oplyser Glen Voss, Filialchef.

Flere er digitale
En del af den øgede aktivitet skyldes dog ganske enkelt, at flere bruger AutoDesktop. I forhold til sidste års første weekend var der 33 procent flere brugere på AutoDesktop. Renset for det, viser tallene dog stadig, at der var travlt ved skrivebordene i bilhusene. Forretningssteder, der bruger AutoDesktop, havde i gennemsnit 50 procent mere aktivitet i den første weekend af 2018 sammenlignet med samme weekend i 2017.

Og vigtigt: Det samme billede tegner sig for den anden weekend i året.

Her var der 74 procent mere aktivitet sammenlignet med samme weekend i 2017. Det skyldes bl.a. 23 procent flere forretningssteder og 45 procent flere brugere på AutoDesktop, men også mere aktivitet pr. forretningssted.

Forhandlere, der bruger AutoDesktop, har i gennemsnit oplevet 41 procent mere aktivitet i den anden weekend af 2018 sammenlignet med samme weekend i 2017.

Mest tryk i starten

Hvilken af årets to første weekender havde så mest tryk på? Her viser tallene, at det stadig er årets første weekend, der er den travleste. Forhandlere, der bruger AutoDesktop, har i gennemsnit oplevet 52 procent mere aktivitet i den første weekend af 2018 sammenlignet med anden weekend i 2018. AutoDesktop havde i øvrigt dobbelt så meget aktivitet i 2017 som i 2016, så på to år er aktiviteten i AutoDesktop næsten firdoblet.

- Tallene viser en markant fremgang fra 2017 til 2018 på alle hylder. Flere og flere har set fordelene ved at digitalisere bilsalget. Det giver f.eks. færre fejl og en hurtigere arbejdsgang, og så har man overblik over hele sin forretning, pointerer direktør Claus Nyboe fra Biltorvet A/S, der står bag programmet AutoDesktop. Den meget ekstra trafik gjorde, at Biltorvet indførte et nyt tiltag.

- Som konsekvens af den store opbakning vi oplevede i AutoDesktop, holdt supportafdelingen weekendåbent. Det er en service, vi undersøger om vi med fordel kan indføre permanent, siger han. flun

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191