23948sdkhjf

Er du Danmarks bedste klimamekaniker?

Nissens - den internationale motorkølings- og klimaspecialist - vil afholde et dansk mesterskab.

MESTERSKAB Det er cool at kunne kalde sig "Danmarks bedste klimamekaniker - og god brandingværdi. Det får danske mekanikere mulighed for, idet den store aktør i motorkøling og klimaanlæg, Nissens, for første gang vil afholde dansk mesterskab i klima.

Efter en kvalifikationsrunde gennem en online quiz er der afsluttende finale på AutoVicencenter Vejle/Syddansk Erhvervsskole lørdag den 14. april, og vinderen, der således kan kalde sig Danmarks bedste klimamekaniker, får en flot førstepræmie; en tur for to til Formel 1 på legendariske Spa i Belgien den 26. august.

Fokus på klima-håndværk

Klimasystemer er efterhånden blevet allemandseje i de danske biler. Seneste data fra tyske TecAlliance viser, at 92 procent af bilerne på de danske veje nu er udstyret med et klimanlæg. Hos den danske klimaproducent Nissens har man kunnet mærke det øgede fokus på klimasystemerne, hvilket nu har ført til, at virksomheden afvikler danmarksmesterskabet i klima-teknik. Nissens håber, at det kan blive en årligt tilbagevende event, som kan være med til at øge fokus på klimasystemerne og det gode håndværk hos de mange danske mekanikere.

Fakta om Nissens DM i Klima
Man kan deltage i Nissens DM i Klima ved at tage klima-quizzen med 24 spørgsmål på Nissens hjemmeside, klik HER . Dette skal ske inden den 16. marts.
De tre bedste bliver indbudt til finale i Vejle den 14. april, hvor tre uvildige dommere er inviteret af autobranchens uafhængige fagblad gennem 49 år, Motor-magasinet.
Vinderen kåres med en førstepræmie, der er en tur til Formel 1 i Belgien for to personer med transport, hotel og entré betalt af Nissens.

- En stor del af vores ressourcer hos Nissens bliver brugt på at træne mekanikere over hele verdenen. Klimasystemer er et utroligt spændende, men også et meget komplekst, emne. Når man diskuterer løsninger, gasser, olier, sporstoffer eller andre emner, så har de fleste en holdning. Niveauet blandt mekanikere herhjemme er generelt rigtig højt, og vi vil gerne gøre en ekstra indsats for at honorere de bedste i branchen - og finde ud af hvem der vitterligt er Danmarks bedste klimamekaniker, forklarer kommunikations- og marketingchef hos Nissens, Jacob W. Smedegaard.

Online quiz fører til finalen

For at deltage i konkurrencen skal mekanikerne deltage i en online quiz bestående af 24 spørgsmål om klimasystemer. Quizzen er bygget op, så deltagerne scorer point, hver gang de svarer rigtigt, men de scorer også flere point, jo hurtigere man svarer. De tre bedste vil blive inviteret til en finale i Vejle den 14. april.

I finalen vil der være tre biler med forskellig fejlsimulering af klimasystemet - finalisterne skal diagnosticere og komme med en løsning på alle tre bedst muligt på tid.

En uafhængig jury, udvalgt af Motor-magasinet, vil kåre den endelige vinder, som kan bryste sig af titlen som "Danmarks bedste klimamekaniker" - og som kan se frem til Formel 1 i Belgien, hvor Nissens vil betale transport, hotel og entré for to personer.

- Det er jo en god måde at vise kollegaerne på værkstedet og i branchen, hvem der er den bedste, smiler Jacob W. Smedegaard med et glimt i øjet og fortsætter; men i bund og grund handler det om at sætte fokus på de enormt dygtige klimamekanikere, som vi har rundt om i landet. Hos Nissens ser vi det som vores fornemste opgave at gøre det lettere at være mekaniker, og med vores konkurrence tror vi på, at vi kan skabe positiv opmærksomhed og slå et slag for det gode håndværk.

Nye veje for Nissens

Nissens håber, at dette første DM i Klima kan vinde indpas hos landets værksteder.

- Det er vores håb, at mekanikerne vil tage konkurrencen til sig, og at vi kan gøre det til en årlig event. For samtidig med at vi sætter fokus på det gode håndværk giver det også os hos Nissens en unik mulighed for at få direkte input fra mekanikerne. Som producent er det en af vores fornemste opgaver at lytte til markedet. For hvis vi ikke forstår at skabe løsninger, som kan gavne mekanikere og bilejere, så har vi ikke nogen berettigelse i dette marked. Alt hvad vi gør skal skabe en positiv forskel. Om det så er vores produkter, vores kasser, vores træninger eller noget helt fjerde. Hvis det ikke betyder, at mekanikerne kan gøre deres arbejde hurtigere og mere effektivt, så har vi ikke løst vores opgave godt nok. Derfor opfordrer vi virkelig landets mekanikere til at tilmelde sig vores DM i Klima, siger Jacob W. Smedegaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235