23948sdkhjf

Sammenlægning er godt

Der er god rationale i at slå pjalterne sammen i branchen for autolakering.

FUSION Når tre autolakerere fusionerer, er det godt for branchen. Det er godt for deres virksomheder og de bidrager til udviklingen. Det mener Ole Møller, der er leder af AutoBranchen Danmarks VidenCenter.

Han siger det i en kommentar til nyheden kort efter nytår om fusion blandt tre jyske autolakerere. Elmkvist Autolak ved Steen Termansen i Esbjerg og Lakexperten Varde ved Jørgen Kronborg fusionerede med driften af Mosegaards Autolakering ApS i Bramming.

- Det er en glædelig fusion. I AutoBranchen Danmark tror vi på, at fremtiden handler om samarbejde, hvor det er muligt. Denne fusion viser et godt eksempel på mod og vilje til at indgå i sådanne samarbejder, siger Ole Møller.

Autolakererne har gennemgået masser af effektiviseringer de senere år, men Ole Møller forventer, at der kan ske mere for branchen endnu. Derfor er fusioner en god idé.

- Ja, autolakererne har allerede gennemgået masser af effektiviseringer. Alligevel skaber fusioner og samarbejder som disse, plads til yderligere udvikling. Der vil uundgåeligt opstå stordriftsfordele og så kan de enkelte arbejdsprocesser struktureres via stordriftsfordele, fortsætter Ole Møller.

Alle tre selskaber er medlemmer af den landsdækkende kæde, Lakexperten. Den nye virksomhed får navnet 4M Lakering A/S og får Murat Yörük som adm. direktør.

- En fusion som denne kræver stort mod, fordi man skal være klar til at afgive den suveræne magt i virksomheden, og fremover indgå i et samarbejde, hvor man træffer beslutninger i fællesskab med de øvrige fusionsparter, siger Ole Møller, som dog ikke mener, at alle mindre virksomheder for enhver pris skal indgå i samarbejde.

- For nogen giver det bestemt også mening at fortsætte alene, og stor respekt for det, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094