23948sdkhjf

Mini tilbyder sine kunder 3D-print

Det tysk/britiske mærke vil være endnu mere personligt.

PRINTET Moderne biler skal være personlige - og helst med så mange forskellige farve- og materialekombinationer som muligt. Men hvordan bliver man som bilproducent ved med at malke den noget klichéfyldige målsætning? Jo, svaret er 3D-print.

Derfor er Mini, som er ejet af BMW, begyndt at tilbyde sine kunder at kunne bygge og efterfølgende få printet unikke dele både indvendigt og udvendigt, dele som naturligvis passer til bilens eksisterende design.

Det betyder blandt andet, at man kan designe sit eget indlæg i kabinen eller eksempelvis det stykke plast, som omkradser blinklyset på ydersiden af bilen.

Hertil kan man også bygge sin egen skal, som sidespejlene kan lyse igennem ned på asfalten, så der eksempelvis står ’Motor-magasinet’.

Muligheden for 3D-print er blevet mulig efter et samarbejde mellem BMW og it-firmaet Hewlett-Packard Inc. BMW lover, at sammensætning at plastmaterialet kombineret med den laserteknologi, der anvendes, lever op til de strenge krav, bilproducenten stiller til sit premiummærke inden for mindre biler, nemlig Mini.

BMW og Mini lover, at leveringstiden kan holdes på omkring fire uger fra at man har trykket godkend på eksempelvis sin tablet og til at det nærmeste værksted har reservedelen og kan montere den.

3D-muligheder sættes i gang 1. marts og vil i første omgang være tilgængelig til udvalgte dele på Mini Cooper med to og fire døre. Hertil også den topløse version af modellen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141