23948sdkhjf

Bilforhandlerne forventer fremgang

De danske bilforhandlere forventer at sælge flere biler og til dels ansætte flere medarbejdere i begyndelsen af 2018, vurderer brancheorganisation.

FREMSYN AutoBranchen Danmark, der er brancheorganisation for bilforhandlere og autolakerere i Danmark, har spurgt sine forhandlere om deres forventninger til første kvartal af 2018.

85 procent af bilforhandlerne svarer, at de tror på stigende salg eller i hvert fald et salg på niveau med 2017.

Kun 9 procent af medlemmerne forventer at sælge færre biler i de kommende måneder.

- Vi glæder os selvfølgelig over, at forhandlerne har tro på fremtiden, og tendensen peger jo også i retning af, at de får ret, for danskernes lyst til at købe biler er vendt tilbage i årets sidste måneder, siger Gitte Seeberg, der er adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Forventningerne kommer ovenpå et 2017, hvor salget også ser ud til at ende højere end nogensinde. Bilsalget har været støt stigende siden 2013 og kommer altså - hvis forhandlernes fornemmelser holder stik - til at fortsætte fremgangen ind i 2018.

Forventer flere nyansættelser
20 procent af forhandlerne af nye biler forventer også at skulle ansætte mere personale i 2018. Det samme gør sig kun gældende for 10 procent af brugtvognsforhandlerne. Her hører det med til historien, at de lavere registreringsafgifter først og fremmest forventes at slå igennem på salget af nye biler.

Finanslovsforhandlingerne gjorde ellers ondt på autobranchen i efteråret. Fra august til oktober gik salget nærmest i stå. En fjerdedel af forhandlerne mistede i gennemsnit 70 procent af deres salg og der var også forhandlere, som ikke solgte én eneste bil, mens politikerne forhandlede på Christiansborg.

Efterårets strandede bilsalg betød også, at antallet af konkurser steg med 81 procent i forhold til året før.

- Forhandlinger, som offentligheden kunne læse om i pressen, skulle have været ført bag lukkede døre og så skulle de have været overstået meget hurtigere. Det havde været en fordel for alle og havde gjort mindre skade på en hel branche, siger Gitte Seeberg, som til gengæld nu glæder sig over, at forhandlerne ser ud til at være landet på benene og ser optimistisk på fremtiden.

AutoBranchen Danmark repræsenterer cirka 1200 bilforhandlere, værksteder og autolakerere i Danmark. Medlemmerne beskæftiger mere end 20.000 medarbejdere og omsætter for cirka 50 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14