23948sdkhjf

Crash-test virksomhed har vokseværk

Håndværkere er gået i gang med en tilbygning hos Dahl Engineering i Thisted, som huser Danmarks eneste crash-test laboratorium.

SIKKERHED Det er tredje gang, at indehaveren bag Dahl Engineering, opfinderen og iværksætteren Claus Dahl Pedersen, sætter skovlen i jorden til en udvidelse, siden værksted og crash-test laboratorium, stod færdigt i februar 2005. Med den seneste udvidelse, som denne gang er på knap 350 kvadratmeter, kommer virksomheden til at have godt 2100 kvadratmeter under tag.

Siden test laboratoriet blev indviet, er blevet udført præcist 1339 tests i Thisteds nordvestlige industrikvarter, og at der i indeværende år til dato, er blevet gennemført 187 tests fordelt på dynamiske crash-tests og trækprøvninger af sikkerhedsseleforankringer.

- Det er særligt i prototypeværkstedet, at pladsen er blevet for trang, men en flytning af lagerpladser til bil-karosserier og prototyper, skal også skaffe mere plads på lageret og i montageafdelingen, fortæller Claus Dahl Pedersen. Tilbygningen forventes at stå færdig i februar.

Godkendte byggesæt til specialkøretøjer
Den nordvestjyske virksomhed har specialiseret sig i at udvikle, teste og fremstille godkendte byggesæt, bestående af fastspændingsudstyr og sikkerhedsseler til biler og busser indrettet til kørestolsbrugere, men også sikkerhedsudstyr til militærkøretøjer, politibiler, ambulancer og andre redningskøretøjer, findes blandt opgaverne.

Masser af vækst og eksport
De færdige og godkendte byggesæt med tilhørende montereringsvejledninger, leveres primært til udenlandske bilombygningsfirmaer.

Her i landet er virksomheden nok mest kendt for sit patenterede bussæde med indbygget barnestol, som dog aldrig er blevet en succes i Danmark, og produktionen er blevet flyttet til udlandet.

- Vi har været så privilegerede, at vi med undtagelse af to år, har haft to- og trecifrede vækstrater siden starten for snart 14 år siden. 95 procent af omsætningen afsættes uden for landets grænser, - blandt andet til lande så langt væk som Kina, Australien og New Zealand, siger Claus Dahl Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078