23948sdkhjf

Jobcenter sikrer det rette match

Det fører til succes, når virksomheders velvilje, borgeres vilje og vedholdenhed fra Jobcenter Viborg går op i en højere enhed, mener den jyske kommune.

VELVILJE Et godt eksempel på social ansvarlighed og nytænkning finder man hos autogrossisten au2parts.

Ifølge Flemming Pedersen, leder af au2parts’ afdeling i Viborg er "at udvise socialt ansvar og rummelighed ikke alene noget vi har nedskrevet i kædens værdisæt, men også noget vi udlever hver dag".

Au2parts har flere gange stillet sig til rådighed som praktiksted for ledige viborgensere, der har brug for at få afklaret deres arbejdsevne. For nylig har virksomheden atter fået en voksen mand ind som praktikant, en mand som hurtigt viser sig at have viljen til at gøre en forskel.

Vilje

For Allan Nielsen har det længe været et mål at få foden indenfor hos en virksomhed, hvor han kan komme til at arbejde med kundekontakt og kørsel og blive mødt af nogle rummelige kolleger.

Langtidsledighed og flere forsøg gennem forskellige praktik-forløb har givet ham det indtryk, at det nærmest er en umulig opgave, han har stillet sig selv, og at "dem fra kommunen" ikke er meget bevendt.

Allans forventninger til fremtiden er således meget negative, og det negative fokus tærer på hans energi.

At give op ligger ham dog fortsat fjernt, men det er blevet mere og mere uklart for ham, hvad der skal til for at vende situationen til det

bedre. Det bliver der snart lavet om på, oplyser Viborg Kommune i en pressemeddelelse.

Vedholdenhed

Under samtaler med jobkonsulent Helle Lendal fra Jobcenter Viborg bliver der gjort op med de negative forventninger.

Allan peger herefter med fornyet tiltro til egne evner på au2parts som en virksomhed, han meget gerne vil arbejde i.

Helle Lendal formidler kontakten til Flemming Pedersen. Her holder Helle "gryden i kog". Flemming er vant til, at de henviste

praktikanter kræver en del ressourcer at håndtere, og da væksten presser alle medarbejdere til at yde lidt ekstra, er der derfor ikke ressourcer til at tage ordentligt imod en praktikant lige for nuværende.

Alligevel indvilger han i at mødes med Allan og Helle.

Det perfekte match

Under mødet viser det sig hurtigt, at Allan ikke er helt som de andre. Han har sat sig grundigt ind i virksomheden, brænder igennem og

forstår at tale sin sag, så Flemming indvilger i at starte en praktik op.

I løbet af praktikken beviser Allan sit værd og vokser med opgaven. Det giver ham også et boost på selvtilliden, da Flemming kort inde i praktikken forærer ham et par billetter til en bilmesse.

- Det har jeg aldrig oplevet før, siger Allan.

Flere gode nyheder

Da dagen kommer for praktikkens afslutning, har Flemming flere gode nyheder til Allan.

Allan har med sit gåpåmod og interesse for virksomheden bevist sit værd. Flemming forærer Allan to billetter til Jyllandsringen. Samtidig

meddeler han, at au2parts gerne vil beholde Allan, ikke i praktik, men i løntilskud med henblik på ordinær fastansættelse, såfremt det bliver muligt.

Velvilje, vilje og vedholdenhed har skaffet au2parts loyal arbejdskraft på et arbejdsmarked, hvor arbejdskraft er en mangelvare,

en viborgenser ny tro på sig selv og fremtiden og Viborg Kommune færre sociale udgifter og flere skatteindtægter, oplyser den jyske kommune.

På vej mod ordinært job

Næste skridt mod ordinær ansættelse er klart til at blive taget. Allans holdning er klar:

- Jeg fortsætter med at gå frisk til arbejdsopgaverne. Der er nok at lave, så selvfølgelig håber jeg, at Flemming kan lave hattrick med gode nyheder til mig, så jeg kommer i ordinært arbejde, siger han.

Mangel på arbejdskraft

I Danmark som i resten af Nordeuropa har et opsving bidt sig fast.

Produktionsvirksomhederne øger ordrebeholdningerne, og underleverandører og andre samarbejdspartnere oplever derfor også vækst.

Udbuddet af arbejdskraft i Danmark er imidlertid faldende: Mange danske medarbejdere nærmer sig pensionsalderen, ikke nok unge uddanner sig til et job som håndværkere, og de mere end 50.000 tyske og polske arbejdere i de danske virksomheder er med opsvinget i deres hjemlande ikke længere så tilbøjelige til at søge arbejde i Danmark.

Det giver virksomhederne en udfordring. Hvordan sikrer man sig arbejdskraft i dette forandrede arbejdsmarked?

Man kan således håbe på, at flere virksomheder følger det gode eksempel fra au2parts i Viborg, og giver flere ledige en chance, så de

mange kommende ordrer kan blive produceret og leveret til tiden, påpeger Viborg Kommune.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.296