23948sdkhjf

Så meget faldt andelen af leasing under debat

Privatleasing 67 procent ned, leasing totalt 33 procent tilbagegang.

STATISTIK Forhandlingerne om ny registreringsafgift, og den efterfølgende fortolkning af lovens indhold, gav i sensommeren og efteråret usikkerhed i bilbranchen. Særligt hårdt ramt var leasingområdet, og efter udgangen af november er det nu muligt at se den præcise nedgang, viser tal fra Bilbranchen via Bilstatistik.dk.

Formålet med det politiske indgreb var at sikre, at registreringsafgiften på leasingbiler afspejler bilernes markedsværdi og ikke deres indkøbspris. Derfor var især leasingområdet omfattet af de nye regler for registreringsafgift. Fra den 3. oktober, hvor lovforslaget havde virkning fra, til og med udgangen af november er privatleasing gået tilbage med mere end 67 procent i forhold til samme periode sidste år.

Leasing er totalt set gået 33 procent tilbage i perioden 3. oktober 2017 til 30. november 2017 i forhold til samme periode i 2016. Dette skal holdes op imod antallet af totale nyregistreringer, der er faldet med cirka ti procent i samme periode i forhold til sidste år. Af de i alt 5139 færre leasingbiler samlet set står privatleasing for 3401 færre nyregistrerede biler i den pågældende periode for 2017 i forhold til 2016. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187