23948sdkhjf

Alfa Romeo vender tilbage til Formel 1 efter tre årtier

Fra næste sæson skifter Sauber-teamet navn til Alfa Romeo Sauber F1 efter indgåelse af aftale med Alfa Romeo.

MOTORSPORT Konkurrencen om placeringerne i midterfeltet af Formel 1 bliver muligvis endnu hårdere for Kevin Magnussen og Haas i næste sæson.

Sauber oplyser i en pressemeddelelse, at man har indgået en kontrakt med den italienske bilfabrikant Alfa Romeo, som skal bidrage med strategisk, kommercielt og teknologisk samarbejde.

Alfa Romeo har ikke været i Formel 1 siden 1985. Det schweiziske hold, som i år har hørt til i den tunge del af feltet, kan dermed se frem til at kunne trække på Alfa Romeos knowhow fra blandt andre ingeniører.

Alfa Romeo er ejet af Fiat Chrysler Automobiles, hvis administrerende direktør er Sergio Marchionne. Marchionne er ligeledes bestyrelsesformand i Ferrari, og den forbindelse er med til at forbedre Saubers konkurrenceevne.

Ferrari er i forvejen motorleverandør for Sauber, men som det ofte er tilfældet med de små teams, er det sidste års motormodel, man får. Derfor har Sauber i år kørt med Ferraris 2016-motor.

Den nye aftale med Alfa Romeo betyder, at Sauber i 2018 kommer til at køre med Ferraris nyeste motor, som også vil være i Sebastian Vettel og Kimi Räikkönens røde Ferrari-biler.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156