23948sdkhjf

Mindeord: Arne Hjorth-Hansen

Manden bag Ahcon Wheel Service Equipment er død.

DØDSFALD "Det er med stor tristhed, at jeg må meddele, at min far, Arne Hjorth-Hansen, er gået bort. Han døde fredfyldt natten til den 16. november. Han var 82 år gammel, men ellers ved godt helbred", fortæller hans søn, Allan H. Hansen fra Vibration Solutions Europe ApS, i et mindeord på engelsk fra USA.

"Arne Hjorth-Hansen var en sand industri-pioner. Hans første succes var opfindelsen af en slangeløs lastvognsdæk-skifter i de tidlige 70’ere. Og han var først med en vægtløs lift, brugt med hjulbalanceringsmaskiner, ligesom han og blev kendt for hans sikkerhedsinflation og SpeedLine systemer", lyder det videre.

"Arne Hjorth-Hansens første væsentlige opfindelse var dog ikke i autobranchen, men da han først i 60’erne arbejdede som sælger for en producent af kontant-registrering", fortæller sønnen, Allan H. Hansen, som er særligt ramt af det pludselige dødsfald. Efter 30 år i udlandet havde han - som han plejer - således også i år planlagt at holde jul i Danmark med sin far og familien.

"Vi havde to nye, spændende produkter, som skulle komme næste år - fra januar, og planen var, at vi skulle køre Europa rundt for at besøge nuværende og nye producenter", fortæller han.

Ahcon Wheel Service Equipment

Arne Hjorth-Hansen stod bag Ahcon Wheel Service Equipment, som blev skabt af den idérige opfinder i 1970. I starten var han meget interesseret i montagemaskiner til lastvognhjul, men snart udvidede hans interessesfærer sig. Arne Hjort Hansen havde en veludviklet sans for at se, hvad der manglede på markedet - både sikkerheds- og effektivitetsmæssigt. For eksempel så han behovet for at øge sikkerheden ved oppumpning af lastvognsdæk, derfor konstruerede og patenterede han de sikkerhedsbure, der i dag er anerkendt over hele verden. I 2007 solgte Arne Hjort Hansen sit livsværk til Nordisk Dæk Import, hvor det i dag er et selvstændigt datterselskab, og hvor nye maskiner og udstyr fortsat udvikles ud fra samme grundlæggende tankegang.

Begravelsen finder sted i dag torsdag den 23. november kl. 13 fra Skanderborg Slotskirke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094