23948sdkhjf

Lærlinge vandt Metal Rally finalen suverænt

Et handskerum måtte brydes op for at kunne fremvise det obligatoriske kørekørt.

KØREFÆRDIGHED Nye gode rallytalenter sad bag rattet søndag, da DASU og Dansk Metal, i samarbejde med Viking Auto Sport, afviklede en vellykket Metal Rally finale for landets lærlinge i Frederikssund på en "rigtig" rallyprøve i forbindelse med Rally-DM.

Inden finalen har Metal Rally gennem året afviklet del-mesterskabet på ni tekniske skoler landet over - seks i Jylland, to på Sjælland samt på Bornholm.

Inden de unge under uddannelse til personvognsmekanikere og karrosserismede kan køre, skal de hver gang fremvise gyldigt kørekort - og her hører tovholder Henriette Juel Bruhn altid mange gode undskyldninger for ikke at have kørekort med.

- Denne gang tog dog prisen, men det viste sig, at dagens nummer to, Lasse og Nicolai fra EUC Syd i Aabenraa, talte sandt, da handskerummet i deres bil faktisk var gået i baglås og måtte brydes op for at få fat i kørekortet, smiler Henriette Juel Bruhn. De kørte i tiden 06:23,9.

Bronzevinderne blev Andreas og Alexander fra Hvidovre TEC. De var godt halvandet sekund fra 2. pladsen. Deres sluttid endte på 06:31,6.

Ros til alle deltagere

Finalen blev i suveræn stil vundet af David og Michael fra Syddansk Erhvervsskole Vejle. De kørte sig til sejren i den suveræne tid 6:00,9 hvilket var hele 23 sekunder hurtigere end nr. 2.

- David og Michael gjorde virkelig en god figur ved at gøre rigtig meget ud af at finde de hurtigste linjer og den bedste vej rundt på de 2200 meter prøvestrækning, der var udfordrende med regn og glatte veje. Stor ros til alle, der klarede udfordringerne flot med blot en bulet kofanger mod en kantsten, fortæller Henriette Juel Bruhn.

Årets finaleprøve er en af de største prøver, der har været anvendt som finaleprøve til Metal Rally. Som en lille del af en industriprøve i Frederikssund bød prøven på mulighed for fart, god længde og svære sving - uden for mange farlige forhindringer.

Deltagerne, hvoraf flere kom langvejs fra med venner og familie som heppekor, gav udtryk for, at det var det hele værd at få lov at skyde de kvikke Fiesta ST 150’ere af, hvor de kunne få lov at arbejde.

Metal Rally vil forsøge at lægge finalen 2018 om sommeren frem for, som hidtil, her i efteråret, hvor det ofte bliver meget koldt for deltagerne.

70 Metal Rally events siden 2010
Siden første Metal Rally for syv år siden har mere end 4300 aspirerende rallykørere prøvet kræfter med en klubrallybil med Metal Rally-karavanen rundt på de tekniske skoler. En del personvogns- og karrosserismedelærlinge har efterfølgende meldt sig ind i landets rallyklubber, melder arrangørerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126