23948sdkhjf

Bilsalget stod i stampe

Privatleasing faldt med 82 procent i perioden efter de nye registreringsafgifter trådte i kraft. Bilbranchen DI har taget pulsen på bilsalget.

TENDENS Organisationen Bilbranchen DI talt med omkring 50 udsalgssteder for at lodde stemningen oven på de uger, hvor spekulationerne om registreringsafgiften stod på.

Som bekendt var september måned hård for bilforhandlerne, hvor antallet af indregistrerede personbiler samlet set faldt 22 procent. Med offentliggørelsen af det nye udspil til registreringsafgiften er der igen blev indregistreret flere nye biler, men den ventede ketchupeffekt er udeblevet.

Antallet af nye personbiler indregistreret i oktober måned landede på 18.562, hvilket svarer til en stigning på ca. 1.500 i forhold til samme måned året før.

Tallet dækker imidlertid over et stort antal nyregistreringer lige op til skæringsdatoen den 3. oktober for de nye afgiftsregler.

Mikro-hamstring
I månedens første to hverdage, blev der alene indregistreret knap 5.000 nye biler, heraf ca. 2.500 mikrobiler. Det skyldes ifølge bilforhandlerne især, at de kunder som har overvejet en bestemt bil, der ville stige i pris som følge af de nye afgiftsregler, har skyndt sig at gøre en handel før den 3. oktober.

Forhandlerne er generelt enige om, at der er en stigende interesse for især de mærker og modeller, som har opnået de største afgiftsbesparelser i kombination med den øgede presseomtale.

Leasing lukkede ned
Men forhandlerne fortæller også, at kunderne har været afventende på grund af den uvished, der har været til udspillet og det faktum, at leasing reelt har været lukket ned.

Kunderne har været tilbageholdende med at underskrive en slutseddel med forbehold for vedtagelsen af de nye afgiftsregler, og de vil gerne kunne sammenligne med leasingprisen på en ny bil forklarer forhandlerne.

I perioden fra 3. oktober og måneden ud blev der indregistreret 13.621 nye biler, hvilket svarer til et fald på 20 procent i forhold til samme periode året før, som havde samme antal hverdage.

I samme periode er der kun indregistreret 436 nye privatleasede biler, hvilket er et fald på hele 82 procent.

De nye afgiftsregler er nu endeligt vedtaget, og listepriser såvel som leasingpriser er generelt opdateret. Derfor ser forhandlerne generelt også positivt på bilsalget i den kommende tid.

Den massive omtale i medierne har gjort forbrugerne opmærksomme på, at det nu kan være et fordelagtigt tidspunkt at vælge ny bil, men hvor hurtigt markedet når at tilpasse sig, er der stadig usikkerhed omkring, hedder det i Bilbranchens analyse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207