23948sdkhjf

Rattet Rundt med motorsporten

Kort nyt fra motorsportens verden i ind- og udland - se også de selvstændige billedtekster.

METALRALLY FINALEN FOR ALLE vindere af de lokale klubrally-events på landets tekniske skoler i løbet af sæsonen finder sted i Frederikssund på søndag den 19. november fra kl. 11.00 på Pedersholm, Roskildevej 161. Det fælles DASU/Dansk Metal-arrangement køres sideløbende med Viking Cup.



DAHL BILER VAR OMDREJNINGSPUNKTET, da Struer & Omegns Motor Sport i weekenden arrangerede Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet som pålidelighedsrally for klassiske biler. Det var samtidig en markering af jubilæer for SOMS (60 år), Struers købstads (100 år) og Dahl Biler (40 år).



INDEHAVER AF AUTOPARTNER værksted i Tvis ved Holstebro, Carsten Jensen, og co-driver mekaniker Michael Fasterholt, Billund, kunne forleden lade sig hylde som danmarksmester i rally for tredje gang i klasse 5 over 1600 ccm.



FERRARI TRUER MED AT forlade Formel 1 - igen - hvis ikke 2021-reglementet passer bilproducenten. Ferrari-præsident Sergio Marchionne vil bl.a. have imødekommet krav omkring MGU-H enhedens generator på turboen. Det har affødt flere hånlige reaktioner på bl.a. bilmagasinet.dk.



PÅ VALLELUNGA-BANEN uden for Rom vandt Mikkel Jensen og holdkammeraterne Cioci/Perazinni i deres LMP3 fra AF Corse søndag det klassiske 6 Hours of Rome. Løbet er tidligere vundet af bl.a. John Nielsen (1997). Mikkel har tidligere i år også vundet ELMS-afdelingen på Spa i LMP3, og er indplaceret som juniorkører ved BMW.



EFTER EN PAUSE PÅ TO år har Nicklas Nielsen igen deltaget i international topkarting, hentet ind af Ralf Schumachers kart-team. I årets sidste større kartingmesterskab (WSK Final Cup) viste danskeren, at han ikke har glemt, hvordan man kører kart ved at vinde finalen og den samlede sejr i Final Cup i klassen OK. I samme klasse sluttede Carl-Anton Gerner på en samlet 27. plads blandt de mere end 40 deltagere.



I OK JUNIOR I WSK FINAL CUP karting nåede Mikkel Højgaard Petersen, Frederik Kikkenborg og Bastian Buus finalen. Sidstnævnte blev bedste dansker med en slutplacering som nr. 20, Frederik nr. 27, Mikkel nr. 36 og Oliver Skjellerup nr. 44. I klassen Mini 60 ccm blev Julius Dinesen bedste dansker med en 10. plads i finalen, hvor også Emil Tanggaard og August Therbo kvalificerede sig. I den samlede stilling sluttede Julius bedst som nr. 19 mens Emil blev nr. 23. Endelig kom Oliver Rasmussen i mål som nr. 7 i KZ2-finalen og blev nr. 9 sammenlagt.



JULEGAVEN I ÅR KUNNE passende være en såkaldt Early Bird-billet til nedsat pris til Copenhagen Historic Grand Prix, der netop har åbnet billetsalget. I år er CHGP med den historiske F1-klasse HGPCA, samt igen OK Mobile 1 Legends Car Cup og MASCOT Danish Thundersport Championship-serien.



FORMEL 5 LEVER OG lover et brag af en sæson, lover folkene bag, med mulighed for tre udenlandske løb. Et budget på blot 50.000 kroner er muligt, og piger er velkomne.



DET BRASILIANSKE FORMEL 1 Grand Prix søndag blev en kort fornøjelse for Kevin Magnussen, der udgik på første omgang efter et sammenstød, men undgik straf. Løbet blev vundet af Sebastian Vettel, Ferrari, foran Valtteri Bottas, Mercedes, og Kimi Räikkönen, Ferrari.



BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT (Sakhir) lægger lørdag asfalt til finalen i dette års FIA World Endurance Championship (WEC).Fire danskere er som vanlig til start; ingen har dog mulighed for at slutte i top-3 i deres respektive klasser. David Heinemeier Hansson og holdkammerater hos Rebellion jagter endnu en podieplads i LMP2 efter de gode resultater i de seneste par løb. Michael Christensen og Kevin Estre udgik i deres Porsche fra føringen i GTE Pro i sidste runde i Shanghai, og jagter revanche, mens "DaneTrain" Marco Sørensen/Nicki Thiim for sidste gang er til start i den trofaste Aston Martin Vantage, der udskiftes med en helt nyudviklet bil i 2018, ligeledes i GTE Pro. Porsche har sikret sig den samlede sejr i generalklassementet med 919 Hybrid-raceren. Se mere på fiawec.com



DEN KOMMENDE WEEKEND afvikles den årlige Lamborghini Super Trofeo World Final på Imola-banen i Italien. Dennis Lind er til start for at forsvarer sine sejre i både Super Trofeo Europe og World Super Trofeo fra 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282