23948sdkhjf

Ready to roc - VW klar med crossover

Tyskerne i Wolfsburg har våde drømme om at have skabt en Qashqai-dræber. T-Roc er på banen.

BILLANCERING En helt ny SUV. Helt nye mål, og designet efter køberens livsstil.

Ambitionerne er høje hos VW, som nu lancerer T-Roc, der måler 4234 mm i længden og positioneres under den 252 mm længere Tiguan.

I Danmark er der åbent hus for T-Roc lørdag 9. december, og den danske VW-importør forventer i første omgang et salg på hele 3300 T-Roc i 2018. Bilen, der i øvrigt produceres i Portugal, blev præsenteret ved en event i Cascais nær Lissabon under sloganet "Ready to roc - the all-new T-Roc".

Priserne i Danmark begynder ved 240.000 kroner, oplyser Thomas Hjortshøj, kommunikationsmedarbejder hos den danske VW-importør.

Lavt tyngdepunkt

En lang akselafstand kombineret med en forholdsvis stor bredde på 1819 mm og en højde på 1573 mm giver designet et lavt tyngdepunkt og dynamiske proportioner. T-Roc bærer tydeligt Volkswagens SUV-design DNA, men den er samtidig helt sin egen med et karakteristisk design, der kombinerer offroad-appeal med kompaktbilens dynamik og urbane udtryk.

Højbenet Golf

VW Golf er Europas mest solgte bilmodel, men verden er ved at få smag for de nye crossover’e. Derfor har VW netop præsenteret en højbenet og mere moderne udgave af den populære mellemklassebil.

Første udgave er denne T-Roc, der er en højbenet og mere moderne udgave af netop VW Golf. Senere følger en T-Cross, der er bygget over samme læst, men som er baseret på den nye VW Polo. Endnu en T-model venter i kulissen, når VW Up skal fornyes.

Nissan: Qashqai sælger som aldrig

Motor-magasinet har spurgt til lanceringen af T-Roc hos Nissan Nordic, som har siddet tungt på segment-tronen med Quashqai de sidste mange år. Her siger PR-chef Ann Strøby:
- Vi har som udgangspunkt ikke kommentarer til andre bilmærker. Men jeg kan da sige, at Nissan Qashqai i første halvår af 2017 blev den næstmest solgte bil i Danmark. Der er ikke noget, der ser ud til at ændre sig – Qashqai sælger som aldrig før, uanset hvor mange nye konkurrenter, der kommer i segmentet. Det er lidt morsomt.
- Vi har nogle gode priser, ligesom vi er kommet med en ny luksus-udgave. Desuden er segmentet vokset. Det er ti år siden, Nissan kom med Qashqai, og vi har faktisk netop haft åbent hus på vores faceliftede Qashqai – det var en stor succes.



Firehjulstræk

Intet mindre end seks motorvarianter, der kan kombineres med DSG-gear (automatgear, red.) og firehjulstræk, er at finde i startopstillingen.

Mindste motor bliver den 3-cylindrede 1,0 liters benzinmotor på 115 hk. Desuden fås benzinmotorer på 1,5 liter/150 hk og 2,0/190 hk samt dieselmotor på 1,6 liter/115 hk og 2,0 med 150 eller 190 hk. Standard er 6-trins manuel gearkasse. 7-trins DSG fås, og det samme gør firehjulstræk.

T-Roc får som standard en del sikkerhedssystemer som nødbremse og linjevogter, mens alle VW’s mere avancerede systemer som adaptiv fartpilot, kø-assistent, avancerede LED-forlygter og SOS-nødkald vil kunne tilkøbes.

Pang-farver

Den nye VW T-Roc bygges på VW’s fabrik uden for Lissabon i Portugal, og fabrikken gik straks efter sommerferien i gang med at bygge biler i stor stil.

En af nyhederne i T-Roc er den farverige kabine, der kan bestilles i mange forskellige pang-farver, der matcher den udvendige tofarvede lakering.

Langs instrumentbord, midterkonsol og dørsider sidder LED-lys, der kan indstilles i forskellige farver efter temperament. Skærmen i midten er som standard en stor 8-tommer glasskærm, der giver associationer til en iPad. Topversionen er i øvrigt udstyret med specielt LED-kørelys, der skifter til gult, når man blinker.

T-Roc – helt kort

Ny SUV baseret på teknikken fra Golf. Frontmotor, forhjuls- eller firehjulstræk.
Motorer: Benzin og diesel.
Pris: Fra 240.000 kr.
Direkte konkurrenter: Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Kia Sportage og Toyota CH-R.

Læs mere om: VW
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158