23948sdkhjf

Serviceudstyr til automatgear er skudt i vejret

I takt med, at antallet af biler med automatgear vokser, efterspørger værkstederne nyt serviceudstyr. Et godt eksempel er ATF-maskinen til udskiftning af gearkasseolien.

BILER For 12 år siden forsøgte Dometic, der blandt andet forhandler alt til klimaværkstederne, at få et helt nyt produkt udover rampen: Maskinen ATX, som bruges til at rense og udskifte olie i automatgearsystemet. Efterspørgslen var imidlertid yderst begrænset, og stille og roligt gled ATX ud af kataloget.

I dag er situationen en ganske anden. I takt med at antallet af biler med automatgear vokser, er der nemlig opstået et behov for at optimere serviceudstyret til den type biler på værkstederne.

Dometic har taget en ny og mere automatisk maskine på programmet, ATF Evolution, og har i det seneste år uddannet det danske serviceteam som nu laver demonstrationer på interesserede værksteder.

- Udviklingen er ret markant. Hvor vi for 12 år siden skulle ud og overbevise værkstederne om, at ATX var et must i servicearbejdet med automatgear, så er det nu værkstederne, der af sig selv spørger, om vi har maskinen, siger Thomas Nielsen, der er servicechef hos Dometic Denmark.

Forsøget indtjening

Med ATF-maskinen kan værkstederne tilbyde deres kunder komplet udskiftning af automatgearkasseolien, og det er en gevinst for begge parter, fremhæver Thomas Nielsen.

- For værkstedet betyder det, at de kan øge indtjeningen, fordi de kan tilbyde endnu en service - ovenikøbet en premium-service - og for kunden betyder det en markant forbedring af gearskiftene samt automatgearsystemets levetid.

Ifølge Per Flensted er ATF Evolution blot ét eksempel på, hvordan behovet for nyt serviceudstyr vil ændre sig, efterhånden som der produceres endnu flere biler med automatgear.

- Værkstederne er hele tiden på udkig efter udstyr, som styrke deres service, og kunderne vil til stadighed orientere sig mod værksteder, der kan levere langsigtede serviceløsninger, forklarer han.

- ATF Evolution koster i leasing fra 528 kroner pr. måned, så med en enkelt gearkasse-skylning om måneden er det allerede en god forretning at investere i en ATF, oplyser Per Flensted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094