23948sdkhjf

På sporet af et dansk batteri-eventyr

En ekspertgruppe er dannet for at skabe et potentielt nyt dansk industrieventyr indenfor batterier.

TEKNOLOGI Der er potentiale for et batterieventyr i Danmark. Derfor havde repræsentanter for virksomheder, forskningsinstitutioner og organisationer forleden sat hinanden i stævne ved et seminar hos Teknologisk Institut for at danne en såkaldt batteriklynge - en ide fostret for et år siden under Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV. I spidsen for projektet står nu CEO Lars Barkler fra Lithium Balance og Batteriselskabet som formand. Han slog fast, at den nye batteriklynge skal have vokseværk.

- Vi er en håndfuld virksomheder til stede i dag, men vi skal have mange flere med. Der er 260 virksomheder i robotklyngen Robocluster, hvilket er imponerende. Det er ekstra inspirerende og motiverende for at komme i gang, for jeg er sikker på, at lige så mange virksomheder har interesse i batteriteknologier, sagde han og understregede vigtigheden af at få brugervirksomheder med i klyngen.

Det første danske batterieventyr - med Hellesens som det mest berømte mærke - varede mere end 100 år, indtil produktionen i 2004 endegyldigt blev udflyttet. I dag er de gamle tørbatterier på vej ud til fordel for moderne lithium-batterier, og her kan danske virksomheder og forskningsmiljøer være med.

Mange grønne og bæredygtige teknologier, herunder i autobranchen, er afhængige af batterier og energilagringsmuligheder, og derfor er potentialet enormt på verdensplan; men det kræver, at man er vaks ved havelågen, for andre lande, herunder vores naboland Sverige, har også opdaget de nye muligheder.

Den nye danske batteriklynge skal især være det sted, hvor man kan dele viden, bygge alliancer og samarbejder samt opnå en masse teknologisk know-how for det danske vidensmiljø inden for batteriteknologier. 

Styregruppen i opstartsfasen

Den nye danske batteriklynge er i opstartsfase under ledelse af en styregruppe, der består af:

Lars Barkler, Lithium Balance og Batteriselskabet (formand)

Søren Linderoth, DTU og ATV

Jesper Boie Rasmussen, Nerve Smart Systems

Lars Overgaard, Teknologisk Institut og Transportens Innovationsnetværk

Henrik Bjerregaard, CLEAN

Klyngen sekretariatsbetjenes af CLEAN ved Claus Meineche.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125