23948sdkhjf

Elf fylder 50 år

Det ikoniske varemærke Elf fylder i år 50 år. Passion, innovativ teknologi og unikke samarbejder har bragt Elf smøremidler til 94 lande med 230 forskellige produkter.

SMØREMIDLER I 2001 blev Elf-mærket inkluderet i Total, som er verdens fjerde største smøremiddelproducent og det skabte nye samarbejdsmuligheder for Elf på det danske marked.

Tidslinje:

1967 - SKABELSE 
Elf varemærket er skabt. Gigantiske røde cirkler er malet på facaderne af tankstationer i detailhandelsnetværket Union Générale des Pétroles. 

1968 - DEBUT 
Elf gør sin debut inden for motorsport - som tilbyder en perfekt reklamekanal - med Matra i 24 timers Le Mans og Formel 1. F1 sejren i 1968 blev efterfulgt af en verdensmesterskabstitel i 1969. 

1973 - ELF MOTORCYKEL 
Eventyret med Elf Moto begynder med Grand Prix og den første 500cc verdensmesterskabs-titel i 1974 med Phil Read og hans MV Agusta hold. Det udvikler sig senere til motorcross, rallyløb, endurance og superbike. 

1977 - TURBO-ÆRAEN 
Renault og Elf er banebrydende med turbo-teknologi brugt af Renault RS01 ved 1977 British Grand Prix, og det fører Jean-Pierre Jabouille til deres første sejr i 1979 i det franske Grand Prix. 

1978 - 24 TIMERS LE MANS 
Første succes i det legendariske franske racerløb med Renault-Alpine A442B og racerkørerne Didier Pironi og Jean-Pierre Jaussaud. 

1986 - OTTE ÅR MED TITLER 
Renault og Elf vinder mere end 15 titler med turbomotoren, hvor den seneste sejr vindes af Ayrton Senna og hans Lotus-Renault 98T. 

1992 - VERDENSMESTER 
Første F1-verdensmesterskabstitel med Nigel Mansell og Williams Renault ELF-team. 

2005 - DOBBELT MESTERSKAB 
Renaults F1 hold og Elf vinder verdensmesterskabet for både konstruktører og racekører med Fernando Alonso. 

2007 - ELF & KAWASAKI 
Tilbage til MotoGP, det første klassiske motorcykel-racerløb, hvor Kawasaki samarbejder med Elf i udviklingen af ZZ-RR. Deres fælles eventyr fortsætter til i dag, med 2015 og 2016 verdensmesterskabstitler i superbike. 


2016 - ELF & ALPINE 
Alpine vender tilbage til endurance i 2013 og vinder 24 timers Le Mans og LMP2 verdensmesterskab i endurance sammen med Elf 2016. 

2017 - JUBILÆUM 
Elf fejrer 50 års jubilæum: Lidenskabens mekanik, førende på markedet inden for smøremidler til motorsporten, laboratoriet for udviklingen af fremtidens smøremidler. 

Samarbejdet med FTZ, Danmarks største grossist af reservedele og tilbehør inden for den professionelle branche, har en lang historie bag sig.I Danmark har Elf de seneste 18 år haft et tæt samarbejde med FTZ omkring rådgivning og salg af smøreolier. Et partnerskab hvor Elf mærket sammen med Total giver FTZ et komplet produktprogram, der stort set dækker alle kravene til smøremidler med de krav til OEM godkendelser, der kræves i dag på det professionelle værksted.

Lydhørhed
Det lange og vellykkede samarbejde mellem FTZ og Elf bygger på gode relationer mellem de to virksomheder. Begge parter har desuden vist en lydhørhed for markedet i årenes løb, og de har udviklet sig sammen for at kunne dække kundernes behov og ønsker, oplyser en pressemeddelelse fra Total/Elf.

- Vi hos Total er vældig glade og stolte over samarbejdet med FTZ igennem alle disse år. Vi glæder os til at udvikle dette til endnu højere niveauer i fremtiden, siger Ole Osric, salgschef hos Total Denmark.

På forkant
Jens Nordestgaard, vicedirektør og salgsdirektør for FTZ supplerer:

- I vores fælles samarbejde har Elf og FTZ fremtiden foran os, og den bygger på et stærkt fundament af langvarige relationer og en god historie. Elf mærket vil også i fremtiden spille en væsentlig rolle for FTZ og for rigtig mange af vores kunder. I de markedssegmenter, FTZ arbejder i, har Elf været dygtige til at holde sig på forkant med efterspørgslen i markedet. Elf og FTZ deler mange værdier, vi har en god historie sammen, og sidst men ikke mindst, så passer brandet rigtig godt til den professionelle del af autobranchen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11