23948sdkhjf

Tre fyldestationer stjålet

Fuldautomatiske fyldestationer er i høj kurs på hælermarkedet. Hos Dometic Waeco har man imidlertid let ved at hjælpe værkstederne med at identificere de stjålne maskiner.

AIRCON For nylig blev der stjålet tre fuldautomatiske fyldestationer fra Waecos ASC-serie fra værksteder i henholdsvis Hillerød (1) og Næstved (2). Det er ikke første gang, at den slags sker, for ASC-fyldestationerne er i høj kurs på hælermarkedet, oplyser Dometic Waeco.

Derfor er der også al mulig grund til at være på vagt, hvis man som klimaværksted bliver tilbudt en Waeco fyldestation til en lidt for fordelagtig pris, advarer Dometic Waecos danske direktør, Per Flensted.

- Man bør kort og godt spørge sig selv om, hvorfor man bliver tilbudt en billig maskine, og hvis man er det mindste i tvivl, kan man så nemt som ingenting få svar på, hvad det er for en maskine, man står overfor, siger Per Flensted.

Hentet af politiet

Han henviser til, at der hos Dometic Waeco bliver ført nøje data over samtlige fyldestationer. Det gælder alt lige fra serienumre og servicehistorik, til hvor de tidligere har hørt hjemme. Og selv om tyvene ofte gør sig store anstrengelser for eksempelvis at slette serienumrene fra selve maskinerne, så er det umuligt at fjerne alle spor.

- Så snart fyldestationen bliver tændt, kommer serienummeret frem, fordi den ligger i maskinens software, og så kan vi ved hjælp af vores database oplyse, hvem maskinen tilhører, siger Per Flensted.

Han nævner som eksempel, at der på Dometic Waecos danske adresse i 2010 blev stjålet to fyldestationer, som fem år senere blev identificeret på to værksteder og efterfølgende afhentet af politiet.

Mister indtjening

- For de to værksteder var det noget af en streg i regningen, at de ikke havde kontaktet os, inden de betalte for maskinerne, for så kunne vi lynhurtigt have fortalt dem, at det var tyvegods. Nu stod de pludselig uden de maskiner, som de trods alt havde betalt for, siger Per Flensted, som opfordrer værkstederne til - om ikke andet af kollegiale grunde - at undersøge sagen nærmere, hvis der er den mindste mistanke om hæleri.

- Et klimaværksted, som får stjålet en fyldestation, mister ikke bare en vigtig maskine, den mister også den indtjening, som fyldestationen hver dag leverer. Det er ikke kun sig selv, man hjælper, når man tjekker en fyldestation, det er også det værksted, som måske savner sin maskine, siger Per Flensted.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093