23948sdkhjf

Slut med fillertørring weekenden over

Her følger praktiske reparationstips om hurtig forberedelse af overflader med Standox VOC Xtreme Filler.

TIDSPARENDE Det kendte mærke inden for reparationslakering, Standox fra Wuppertal i Tyskland mener at have revolutioneret forberedelsen af overflader med lanceringen af sin VOC Xtreme Filler U7600 og de medfølgende Express Prep Wipes U3000. Med hurtig påføring og korte tørretider forenkler og forbedrer fylderen arbejdsprocesserne væsentligt, oplyser producenten, hvilket er vigtigt for de fleste lakeringsværksteder.

Erik Fassbender, uddannelsesspecialist hos Standox, deler gerne sine tips om brugen.

- VOC Xtreme Filler U7600 repræsenterer en innovation i påføringsprocessen ved reparationslakeringer. Den sikrer en kraftig reduktion af procestiderne, især på værksteder med høj gennemstrømning. Og effekten forstærkes, når fylderen bruges sammen med Standocryl VOC Xtreme Clear K9580, hvilket medfører en endnu større tidsbesparelse, mens den samtidig leverer fremragende kvalitetsresultater.

Fassbender og hans kolleger på Standox Training Center i Wuppertal udførte omfattende tests med den nye fylder, før den blev lanceret. Testfasen gav dem en solid kompetence omkring brugen, som er tilgængelig for autolakereren i det tekniske datablad. Fassbender deler yderligere fire tips til professionelle autolakerere: 
 
Følg databladene præcist

To af trinene ved brugen af VOC Xtreme Filler U7600 adskiller sig væsentligt fra andre High Solid fylderer: Det første er brugen af korrosionsbeskyttelse ved hjælp af forbehandlingsservietter, og det andet er den hurtige slibning efter 20 til 40 minutters lufttørring, afhængigt af den relative luftfugtighed. Erfarne autolakerere vil finde begge disse instruktioner usædvanlige. Derfor er det meget vigtigt, at de nøje overholder databladenes specifikationer for at sikre et godt resultat. 
 

Vælg en lille dyse

Mange autolakerere påfører fylder samme sted, som de udfører forbehandlingen. Takket være den lave viskositet, og det høje indhold af tørstof, kan VOC Xtreme Filler U7600 anvendes med en mindre dyse, for eksempel 1,4 mm, ved reduceret tryk. Det giver mindre sprøjtetåge og resulterer i en mere glat overflade, som reducerer det efterfølgende slibearbejde.



Sprøjt tyndt over spartling

Mindre spartlede områder bør i første omgang lakeres med en let oversprøjtning, som derefter tørres til en mat finish. Derefter er det muligt at bruge op til tre yderligere sprøjtelag i en enkelt arbejdsgang, uden mellemliggende tørring.



Ingen weekendtørring

Den store fordel ved VOC Xtreme Filler U7600 er evnen til, at lakereren hurtigt kan fortsætte arbejdet. Det betyder også, at den ikke skal tørre over weekenden, som mange andre fyldere kræver. Det skyldes, at materialet hærder i en sådan grad, at det bliver vanskeligt at slibe, og at slibepapiret derfor slides hurtigere. Som tommelfingerregel bør fylderen overlakeres inden for 72 timer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093