23948sdkhjf

Leasing hittede i september

Danskerne privatleasede 2675 biler i september. Det er en stigning på to procentpoint i forhold til måneden før.

BILSALG I den usikre periode med finanslovsforhandlinger har de private forbrugere leaset flere biler end de plejer. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Danskerne privatleasede 2675 biler i september. Det er en stigning på to procentpoint i forhold til måneden før, hvor usikkerheden om fremtiden for leasing allerede var begyndt. Ydermere er det en stigning på 7 procentpoint i forhold til samme periode sidste år.

- Leasingselskaberne skruede ned for markedsføringskronerne, fordi de godt vidste, at en regulering af reglerne var under opsejling. Nogle forhandlere gik så vidt, at de satte leasing midlertidigt på hold, men alligevel har forbrugerne altså i stigende grad fundet vej til leasing, mens de afventede politikerne, siger AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg.

Samlet set blev der i september skrevet næsten 25 procent færre slutsedler hos forhandlerne end i samme måned året før. Det samlede antal indregistreringer for måneden endte på 14.375 biler mod 18.499 i september 2016.

AutoBranchen Danmark oplyser, at små 20 procent af organisationens medlemmer ikke solgte en eneste bil, mens forhandlingerne om bilafgifterne stod på i september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131