BMW specialist får salgsbiler under tag igen

| Af Kim Lesanner | Tip redaktionen om en historie

Schmiedmann i Odense har indgået samarbejde med Munich Cars - åbent hus trak kunder fra hele landet.

DELEØKONOMI I april måned bankede Miralem Hajiric på glasvinduet ind til Schmiedmann-indehaver Martin Thorup Andresens kontor med en god ide til samarbejde. Nu, et halvt år senere, pryder hans salgsbiler fra udelukkende BMW og Mini, under navnet Munich Cars, det flotte Schmiedmann domicil i Odense. I fredags var der åbent hus og fuldt af nysgerrige kunder, der i dagens anledning fik 10 procent på alt i forretningen.

Miralem Hajiric er bosnisk flygtning og kom til Danmark med sin familie som 13-årig. Egentlig drømte han, som teknikinteresseret, om at blive maskiningeniør, men to et halvt år i flygtningelejr satte ham bogligt tilbage i et nyt land. Som mekanikerlærling hos Peugeot-forhandler Isaksen Automobiler fik han topkarakter, men en rygskade som 24-årig gav ham mod på at skifte til salg af biler. Og efter start med to ældre Ford Focus og en VW Passat i simple lokaler er han i dag indehaver af to bilforretninger med premiumbiler, MRH Biler i Tommerup og Munich Cars under tag hos BMW reservedelsfirmaet Schmiedmann. Lageret består af 50 biler, og målet er en fordobling af salget til cirka 250 om året.

- Jeg har fundet ud af på den hårde måde, at de rigtige omgivelser betyder meget, når man vil sælge biler, især premiumbiler. I dag har jeg vist, også bankerne, at jeg kan drive forretning selv i krisetider. Her hos Schmiedmann kan vi drage fordel af hinanden og skabe mere trafik af de BMW-entusiaster, som vi begge henvender os til, siger Miralem Hajiric. Han er sikker på, at det har betydning for hans bilkøbere, at de hos Schmiedmann kan få både brugte dele samt nye originale og uoriginale dele, og at et prima værksted er lige inde på den anden side af glasvæggene. Munich Cars er medlem af såvel brancheforeningerne Autobranchen Danmark, DBFU og 100% Autotjek, og var tidligere Din Bilpartner. Miralem Hajiric håber på at kunne begynde internationalt salg og på at kunne øge sit B2B salg.

Cyberspace giver salg

Både Miralem Hajiric og Martin Thorup Andresen mener, det ikke har betydning, at deres nu sammenbragte forretninger ikke ligger ud til et hovedstrøg - Martin har faktisk en byggegrund ud til E20 ved afkørsel 56, som han vil sælge i stedet for at flytte. For i dag, med cyberspace og internet, er det ikke nødvendig for hans sunde forretning, hvoraf kun 25 procent af salget er til danske kunder.

Den nuværende Schmiedmann-bygning er fra start indrettet til bilsalg, og Martin Thorup Andresen solgte selv biler i lokalerne fra 2006 og tre år frem, men afviklede det i kriseårene, da det tog for meget af hans tid.

- Jeg har længe gerne villet tilbyde vores meget loyale kunder samt nye et bilsalg, og har da også været i kontakt med eksklusive bilhuse. Men der skal ikke Mercedes eller Ferrari ind her - kun BMW og Mini, og her har Miralem den samme interesse - vi har afstemt forventninger og har god kemi. Jeg skulle ikke selv i gang igen, for det er i dag meget komplekst med også leasing, så jeg holder mig til at drive min reservedelsforretning, siger Martin Thorup Andresen.

Flere klassiske BMW’er

Målet for de to i fællesskab er også at kunne sælge og servicere flere ældre og klassiske BMW’er. Ved Motor-magasinets besøg stod en 850 CSi V12 850 hk USA importbil, som der kun er bygget 1510 eksemplarer af, på værkstedet for en motorrenovering og opgradering med Stroker-kit fra 5,6 til 6,0 liter.

- Et andet værksted havde givet op, og så synes gutterne på værkstedet, det kunne være sjovt med en klassisk udfordring, smiler Martin Thorup Andresen, mens Miralem Hajiric gør klar til at rykke til et info-møde i Kolding under Autobranchen Danmark om de nye bilafgifters betydning for brugtbilsalget.

Navneleg for entusiaster
Schmiedmann navnet blev skabt for 15 år siden af Martin Thorup Andresen – udledt af det tyske ord for ”smed” på grund af de hjemmegjorte udstødninger, der også i dag sælges. I dag er Schmiedmann et tuner-navn på linje med tyske Hartge og Schnitzer, som BMW-ejere gerne vil skilte med på bilen. Munich Cars opstod også som en navneleg mellem Martin Thorup Andresen og Miralem Hajiric i bestræbelsen på at finde et navn, der ”oser af BMW og Mini”.Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu
1

Brintbiler: Første dansker prøvekører ny Hyundai Nexo

Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, har, som den første dansker, prøvekørt Hyundais nye brintbil, Nexo. Bilen er opkaldt efter Nexø på Bornholm, og blev præsenteret for et internationalt publikum i weekenden i forbindelse med Vinter-OL i Sydkorea.

Plus

Hver anden kvinde uden tillid til bilforhandleren

It-firmaet CDK Glo bal har identificeret forskellen mellem mænds og kvinders kundeoplevelser i en stor undersøgelse.

Plus

Forhandlerne kender ikke deres kunder

Hvert år bruger bilforhandlerne tusindvis af kroner på at kommunikere til kunderne. Faktum er dog, at de rammer forkert i op til 25 procent af tilfældene, Det koster - både på marketingbudgettet og i kampen for at opbygge en loyal kundebase.

Bilforhandler Bjarne Nielsen lukker to Ford-forretninger

Plus

3 skarpe om salget af Dacia Duster

Nyhedsbrev

Plus

SUV og plugin - på vej til det nye sort

Hos BMW er 3-serien den mest kendte. Men i realiteten ligger den kommende indtjening måske i en anden type bil, nemlig SUV’erne. Og tilsvarende er det med andre bilmærker og typer - indtjeningen er ved at flytte.

Online Avis Arkiv
Plus

Nu skal der Daciaer ud over disken

Plus

Er bilbyen et 70’er-levn?

Der var store planer om en bilby i Randers - overdækket som var den lufthavnen i München og med indendørs offroad-bane. Nu er ideen imidlertid aflivet; der er en vingård på vej. Hvor efterlader sagen Randers-bilby i dag?

Mange bilfolk fik nyt om afgifter og persondata

Vækst i leasing af premiumbiler

For fjerde år i træk kan Nellemann Leasing præstere vækst på 20 procent.

Plus

Renault/Nissan er størst - eller er det Volkswagen?

Plus

Bilsalg: Få salgsfif af englænderne

Plus

Westfalia rykker til Danmark

Plus

Alfa Romeo udvider forhandler- netværk efter markant fremgang

Med titlen som det mest voksende bilmærke i 2017 og en ny forhandler i Jylland tager det fart for Alfa Romeo, der med de nye Giulia og Stelvio modeller atter har indtaget det danske bilmarked.

Ajour med det nyeste på fire hjul

Nyt om det fineste engelske mærke plus om hybridsalget. Plus meget mere.

Plus

Fleksible bilabonnementer hitter

Forbrugerne fravælger i stigende grad egen bil til fordel for abonnementsbaserede lejeløsninger, der bliver stadigt mere fleksible. Seneste skud på stammen er Movon fra Europcar.

Slut med F1-pigerne

Plus

Bosch øger omsætning og indtjening markant

Omsætningen når op på 78 milliarder euro, og indtjeningen før renter og skat stiger til 5,3 milliarder euro hos Bosch, som melder, at området Mobility Solutions stiger hurtigere end bilproduktionen.

Plus

Undgå svindel ved bilsalg

Nets kommer med en række forslag, der kan begrænse risikoen for svindel.

Plus

De hårdeste GTI’er er en niche, ja - men en afgørende niche

En række fabrikker, blandt dem i den grad Renault, ser feltet af GTI’er som voksende - især feltet af hardcore-GTI’er. Dér lander den nye Megane R.S. i den grad.

Rattet rundt - uge 7

LEDER: Jeg kipper med flaget for bilbranchen

Motor-magasinets chefredaktør, Flemming Haslund, sender anerkendende hilsner til danske firmaer i autobranchen, der angriber udlandet.

Plus

Snakker kunder om værksteder eller bilannoncer?

De ældre snakker om værksteder, de yngre om bilreklamer, viser ugens analyse fra Voxmeter.

Plus

Overraskende koreaner: På kanten af et gennembrud for plugin-hybrid

Med lanceringen af Kia Optima Plug-in Hybrid er der gået yderligere hul på salget af denne type bil. I januar i år solgte Kia 132 Optima Plug-in’er - hele sidste års salg var 614.

STS Biler køber op

Plus

Nyt blad med brugte biler til salg

Plus

Kunsten at vurdere en bil

Mc’er udstillet i lokomotivværksted

Kevin Magnussen dropper Danmark for at optimere karriere

To fængslet for momssvindel

Plus

Januar-bilsalget i tidlig spurt

Ajour med alverdens autobranche

Lær bilen at parkere selv

Plus

Billigere at være bilejer

Video: Dansk firma vil lette indskrivningen

Plus

Bilinfo klar med prisberegner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

TOTAL Denmark støtter dansk motorsport

Slanger fra Galli Erio hos JO Hydraulics A/S

Polar Tools kampagne fra AD Danmark

Top 5 bilmodeller, der købes flest brugte reservedele til

Testkuffert Jaeger til 7 og 13 pol elsæt på personbiler

Lær at tage gode bilfotos - det sælger bedre

Fabrikskampagner fra 38 bilmærker

Renault Master, Opel Movano, Nissan NV400. Trin til biler med baksensor

Bilindretning til kampagnepriser 64414418

Alle biler skal til service!!!

Canbus finder uden at skade kabler Canfinder

Fire nye sortimentskasser i programmet

Har du set vores 2018 katalog?

Sådan har vi altid gjort

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

Digitalisering udfordrer gamle vaner

Ny medarbejder hos Rally Centeret.

DENIOS Systemcontainer

50.000 samtykker indsamlet

Volvo XC40 – Ikea på hjul

Varmekapper fra DENIOS

Bilbasen hyrer erfaren redaktør til journalistisk satsning

Honda Civic diesel – økologisk køreglæde

Hans Schourup A/S åbner salgsafdeling på Sjælland

Send til en kollega

0.372