23948sdkhjf

"Pas nu på Jeres medarbejdere!"

Husk det nu - hjul er tunge. Hvad man som værksted skal gøre for at beskytte den enkelte montørs ryg og knæ var et af temadagens store emner.

DÆKTEMADAG Målet er først og fremmest at hæve det generelle tekniske niveau rundt om på dækværkstederne.

Så klart forklarede Jesper Boe Jørgensen, formand for DSL Leverandørsektion på Dækbranchen Danmarks temadag på Teknologisk Institut, om den nye Branchevejledning for arbejde med dæk og fælge, som den måske noget tunge titel er. I realiteten er vejledningen en komplet gennemgang af arbejdet med hjul.

Der er i alt ni tekniske vejledninger i det samlede værk. Her kommer man rundt om montering af dæk og fælge inkl. montering af runflat-dæk. Der er et komplet afsnit om reparation af dæk og afbalancering af dæk, ligesom vejledningen indeholder sit eget afsnit om optimering af hjul (...det komplette hjul til forskel fra dækket alene). Og desuden vejledning af montering af hjul.

Og derefter det hele endnu en gang for lastbiler og busser.

Boe Jørgensen gjorde et stort nummer ud af at understrege, at det hele findes på nettet, og at det er let at klikke sig rundt blandt de mange opskrifter på godt dækhåndværk.

I forlængelse af Boe Jørgensens indlæg forklarede Johnny Lauridsen fra AutoBranchens VidenCenter om problematikkerne omkring opbevaring af hjul - et forretningsområde, der er eksploderet op gennem nullerne. Lauridsen gjorde især et nummer ud af at understrege, hvor vigtigt det er at passe på den enkelte medarbejders fysik; hjul er tunge at løfte ud og ind ad biler, at løfte op og ned på plads på bilen og ikke mindst ind og ud fra lagerplads.

Pas på Jeres medarbejdere. Husk blandt andet, at det slet er ret er No Go! at bære hjul op og ned ad trapper.

Branchevejledning for arbejde med dæk og fælge findes på: www.branchevejledning.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109