23948sdkhjf

Dansk stjerne på biludstillingen i Frankfurt

Den danske bildesigner Anders Warming er klar med en ny sportsvognsskønhed - husker du hans BMW Z4, denne gang har han skabt en Borgward.

FRANKFURTMESSE Den Internationale Biludstilling i Frankfurt, der kører fra i morgen og til og med weekenden den 23. og 24. september, er på trods af flere bilfabrikkers afbud den i særklasse vigtigste biludstilling i vores del af verden dette halvår. I år særlig interessant set fra bildanmark på grund af den nye Volkswagen Polo, en Mercedes helt uden for kategori og en ikke så lidt overraskende sportsvognsnyhed.

Polo fra Volkswagen først: I de mange messehaller i Frankfurt holder en række små SUV’er fra bl.a. Hyundai, Kia og Seat - en ny biltype, der nok skal få sin væsentlige markedsandel herhjemme. Ikke desto mindre er det en helt fjerde, der er den vigtigste Frankfurt-nyhed set herfra: Den nye Volkswagen Polo.

Den nye Volkswagen i segment B ligner sig selv, Men på to områder tager den i den grad hul på fremtiden: Den kommer med et stort udbud af førerassistenter og med en mere luksuriøs kabine, end vi hidtil har set i denne klasse. Dansk introduktion til november, priserne starter ved 160.000 kr. for den 5-dørs Polo 1,0 MPI Trendline med bl.a. automatisk nødbremsesystem, 8" touchscreen og aircondition.

Star of the Show 2017 er uden videre diskussion Project One på hjemmebanespilleren Mercedes scene. Her lyser stjernen over dem alle; superduper sportsvognen med navnet Mercedes-AMG Project One. I farten kunne den ligne noget, der kan køre stærkt på Le Mans, men under den store hjelm under bagruden ligger en motor, der kommer fra mærkets Formel 1-afdeling. Så ja: en 1,6-liters V6’er med 1.000 hk.

Ikke desto mindre er en anden sportsvogn på mange måder den mest interessante, Borgward Isabella Concept, som den hedder. Forbløffende smuk takket være - ja, en dansk designer, Anders Warming.

Husker du Warming for BMW Z4 og hans lange årrække hos Mini? Sikkert. Imidlertid forsvandt han nærmest over natten fra Mini sidste år og dukkede kort efter op hos Borgward af alle. Hvordan kunne det dog gå til - den genfødte mærke gjorde det jo først og fremmest i SUV’er, som jo ikke ligefrem kræver en blyant som Warmings.

Men nu har vi forklaringen på Warmings skifte: Borgward Isabella, der i første omgang er en konceptbil, men som senere som produktionsbil skal føre det hæderkronede mærke, hvor det var en gang: Blandt de fornemste.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109