23948sdkhjf

Nissan og Renault vil bygge elbiler i Kina

Renault/Nissan-samarbejdet vil producere elbiler sammen med kinesisk firma.

ANLÆG Det kinesiske bilmarked er i sandhed ved at blive afgørende for både nationale og udenlandske aktører - og den helt store fremgang trækkes lige nu af elbiler. Det har Renault/Nissan hæftet sig ved, og derfor er koncernen blevet enig med kinesiske Dongfeng Motor Group Co. om at købe sammenlagt 50 procent af aktierne i eGT New Energy Automotive Co. Den anden halvdel ejes så af Dongfeng Motor Group Co. Det meddeler de to koncerner i en fælles pressemeddelelse.

Især SUV’er storsælger i Kina, og det er det segment, som samarbejdet skal kredse sig om, når Renault/Nissan og Dongfeng Motor Group Co. fremover skal bygge elektrisk drevne biler.

I sidste uge kunne Ford Motor Company annoncere, at man ligeledes sætter gang i et joint venture med firmaet Anhui Zotye Automobile Co. Formålet er også elbiler og produktion. Det samme gør Volkswagen Group, og her hedder samarbejdspartneren Anhui Jianghuai Automobile Group.

Daimler og BMW lader sig heller ikke køre bagud på det kinesiske marked, hvor man bruger BYD Co. og Brilliance China Automotive Holdings Ltd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484