23948sdkhjf

Gennembrud for miljøstof

Det frie eftermarked skubber for alvor gang i kølemidlet 1234yf.

UDVIKLING Igennem mange år er autoværkstederne blevet tudet ørene fulde af de ændringer, der ville ramme dem i forbindelse med overgangen fra kølemiddel R1234a til det nye kølemiddel HFO 1234yf. De store ændringer lod dog vente på sig og først i år er man begyndt at støde på kølemidlet på det frie eftermarked. Til gengæld har den lange ventetid tilsyneladende betydet, at værkstederne har besluttet sig for at købe nye A/C maskiner hurtigere end forventet.

- På trods af en sommer som næppe vil blive husket for de lange dage på stranden, har vi faktisk solgt en hel del A/C-maskiner til det nye kølemiddel, udtaler salgschef i Christonik, Pierre Schou.

- Mange af vores kunder slås i forvejen om slutkundernes loyalitet og er derfor ikke særlig begejstrede ved tanken om, at skulle sende kunderne over til kollegaer for at få påfyldt bilen med 1234yf. De ønsker derfor selv at kunne håndtere disse biler og køber derfor en maskine hurtigere end vi i hvert fald havde forventet.

Langt størstedelen af Christoniks kunder forsøger at sikre sig mod, at skulle sige nej til A/C service i fremtiden ved at vælge maskiner som også kan håndtere el- og hybridbiler. Pierre Schou fortæller:

- A/C anlægget på en el- og hybridbil anvender ikke samme olie i A/C systemet som en traditionel benzin- og dieselbil. Olien må ikke være elektrisk ledende og den A/C maskine man anvender må derfor kunne håndtere de to forskellige olier.

- Når det gælder maskiner til det nye kølemiddel oplever vi i øjeblikket en stor interesse for at aftale, at der løbende bliver lavet service på maskinen, fortæller salgschefen.

- Hvis uheldet er ude, taber man en del penge da det nye kølemiddel stadigvæk er temmelig dyrt. Samtidig er vores danske sommer jo ikke altid så varm, at slutkunderne opdager at deres A/C anlæg ikke fungerer ordentligt. Det betyder, at A/C højsæsonen er temmelig kort og værkstedet har derfor ikke råd til at mangle deres A/C maskine i netop den periode.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078