23948sdkhjf

Succes med elektronisk synsindkaldelse

Applus Bilsyns service med reminder om syn hitter, trods tredobling i antallet af udeblevne bilister fra syn.

DIGITALT Stadig flere bilejere overser eller glemmer indkaldelsen til bilsyn i e-boks. Det har fået mere end 200.000 til at benytte Applus Bilsyns såkaldte reminder-service, oplyser landets største bilsynsaktør.

Antallet af danskere, der misser indkaldelsen til bilsyn, stiger eksplosivt, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Siden 2013 er antallet af bilister, der er blevet anmeldt for ikke at komme til bilsyn, vokset fra 5215 til 18.490 i 2016.

De mange udeblivelser er taget til efter, at danskerne fra 1. november 2014 gik over til elektroniske indkaldelser via e-boks.

Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn, fortæller, at virksomheden hele tiden har haft på fornemmelsen, at en del danskere ikke fik læst deres elektroniske post.

- Derfor oprettede vi i 2015 en elektronisk, gratis reminder-service på vores hjemmeside. Den sender besked til bilisterne om, hvornår de skal til syn. Indtil videre har 200.000 bilister tilmeldt sig, men vi forventer mange flere i de kommende år, siger Per V. Rasmussen.

Han understreger, at det at overholde bilsyn betyder, at bilejerne undgår at blive anmeldt og få en bøde. Men det gavner i lige så høj grad trafiksikkerheden, fordi det er med til at fjerne eventuelt usikre køretøjer, der kan have fejl på eksempelvis bremserne.

Ifølge Færdselsstyrelsen og reglerne omkring syn er indkaldse en tretrins raket: Første missede syn medfører et fysisk brev om syn inden fem uger - alternativt at ejeren afmelder bil og nummerplade. Næste udeblivelse koster 2000 kroner i bøde og krav om fremstilling til syn inden tre uger eller afmelding. Og tredje gang vanker der også 2000 kroner i bøde - og så kommer politiet og klipper pladerne, hvis ikke bilen bliver synet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125