23948sdkhjf

En månedsløn sparet på automatisering

Med bilsalgsværktøjer på computeren er der digitalt styr på kunder, biler og bilsalgsprocessen, og det sparer bilforhandlere masser af tid, ligesom man undgår fejl.

OPTIMERING Forhandlere sparer masser af tid på at bruge effektive IT-systemer til at styre bilsalget. Pedersen & Nielsen er en af Danmarks største bilforhandlere. Her skiftede man til et systemet AutoDesktop fra Biltorvet A/S, og det har ikke skuffet.

- Vi har oplevet en stor nedgang i arbejdsmængden, siger salgschef Michael Schade fra Pedersen & Nielsen i Frederikshavn. AutoDesktop blev installeret i alle afdelinger, og det kan snakke sammen med en række andre IT-programmer.

- Integrationen mellem vores bogføring og fakturering sparer vi virkelig meget tid på. Hos os skal sælgerne selv stå for fakturering. Før vi fik AutoDesktop, skulle vi skrive alt ind såsom moms, priser og så videre. I dag kører det helt automatisk. Jeg vil vurdere, at vi i hvert fald sparer et kvarter pr. bil. Og vi sælger omkring 550 biler om året bare i vores afdeling, så det bliver jo til en del timer på årsbasis, siger han. Et hurtigt overslag viser, at det svarer til cirka en måneds fuldtidsarbejde i Frederikshavn.

De syv afdelinger af Pedersen & Nielsen sælger omkring 6500 biler om året

Uundværligt værktøj

Direktør Jesper Brix i den vækstende koncern peger på en række åbenlyse fordele, som man har ved at bruge et smart IT-program som AutoDesktop.

- Vi minimerer risikoen for fejl, fordi der skal tastes langt færre ting ind, og det manuelle arbejde er mindre. Derudover er det let for sælgerne at huske aftaler. Ingen aftaler bliver væk, og hvis der ikke følges op, er der tale om et bevidst fravalg i stedet for en forglemmelse. Jeg vil vove at påstå, at du ikke kan køre en professionel bilforretning uden et sådant salgsstyringssystem, siger Jesper Brix og uddyber:

- Med programmet får man helt styr på alle processer i salget, og du kan eksempelvis se salget uge for uge, fra det ene år til det andet og lægge din strategi og tilpasse undervejs. Vi kan helt præcist følge, hvordan salget kører, for eksempel om der bliver lavet mange tilbud, uden at der sælges så meget. Man kan planlægge en kampagne og lave salgsindsatser ud fra fakta og ikke blot fornemmelser. Det er et uundværligt ledelsesværktøj, mener direktøren.

Sparer 25 minutter pr. bil

En anden forhandler, som også sparer tid, er nybilsforhandleren Skanderborg Bilcentrum, der sælger Suzuki, Dacia og Renault. Her er tidsbesparelsen endda endnu større. Bilhuset skiftede til AutoDesktop og Biltorvet for få måneder siden - og det er gået godt.

- Det kører bare. Det er nemmere for os at lave en beregning af bilens pris, og vi tager aldrig mere fejl af bilerne. Hvis der stod ti ens biler, og importørerne kørte kampagne på nogle af dem, kunne det før gå galt, så vi solgte en bil for billigt. Det kostede os som regel penge, fordi kunden fik mere, end han betalte for, oplyser sælger Jens Dalsgaard. Udover at den slags irriterende fejl er udryddet, har programmet også betydet en konkret og meget stor tidsbesparelse i bogføringen.

- Jeg vil vurdere, at vi her sparer 25 minutters administration pr. bil, siger han.

Det skyldes især, at man med AutoDesktop kun skal oprette kunden ét sted. Før i tiden brugte bilhuset tid på at skrive kunderne ind i bogføringssystemet, men det slipper de altså for i dag, fordi data overføres automatisk. Og selv om det er smart, betyder det ikke nødvendigvis, at man bliver ruineret. AutoDesktop kan Autoforhandlere få installeret for 59 kroner om måneden for den mindste pakke. 

Fakta om AutoDesktop
AutoDesktop er et moderne værktøj til at organisere biler og kunder i alle faser af salgssituationen. Programmet samler alle salgsaktiviteter ét sted. Slut med at taste ting ind to gange og bruge flere programmer samtidigt. Det er også et annonceringsværktøj, hvor forhandlere let kan sætte brugte biler til salg på diverse bilportaler. AutoDesktop er fuldt integrerbart med økonomisystemer som Dracar+ og Autovision, og en del funktioner kan også bruges på en smartphone. Integration fra AutoDesktop og egen hjemmeside er også muligt. AutoDesktop er sammensat af moduler, så man ikke betaler for funktioner, man alligevel ikke har brug for.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095