23948sdkhjf

Kevin Magnussen smider VM-point væk efter sen fejl

Kevin Magnussen var på vej i VM-pointene, men mistede alt til sidst i Belgien, hvor Lewis Hamilton vandt.

FORMEL 1 Kevin Magnussen sluttede som nummer 15, da sæsonens 12. Formel 1-grandprix søndag blev kørt i Belgien.

Den danske Haas-kører lå ellers til at komme i VM-pointene ti omgange før mål, men en sen fejl ødelagde alt for danskeren, der måtte i pit for tredje gang.

Briten Lewis Hamilton (Mercedes) vandt grandprixet på Spa-banen knebent foran Ferraris Sebastian Vettel, der fortsat topper i den samlede VM-stilling.

Tyskerens forspring til Lewis Hamilton er nu nede på syv point.

Kevin Magnussen skulle egentlig have indledt grandprixet fra en position som nummer 13, eftersom han opnåede den placering i lørdagens kvalifikation.

Briten Jolyon Palmer (Renault) måtte imidlertid indkassere en straf på fem placeringer, fordi hans gearkasse skulle udskiftes.

Derfor startede Kevin Magnussen som nummer 12 lige bag sin teamkollega, Romain Grosjean.

Danskeren fik en god start og avancerede til en tiendeplads, men der gik ikke mange omgange, før danskeren beklagede sig over manglende fart i Haas-raceren.

Danskeren kørte i pit efter ti omgange og fik skiftet dæk.

På det tidspunkt var Red Bulls Max Verstappen endnu en gang udgået af et grandprix før tid, da han fik motorproblemer.

Halvvejs gennem løbet lå Kevin Magnussen igen på tiendepladsen, hvilket ville udløse et enkelt VM-point.

Forrest kontrollerede Lewis Hamilton løbet i sin Mercedes med Ferraris Sebastian Vettel lige bag sig.

Løbet tog en interessant drejning efter 30 af de 44 planlagte omgange, da de to Force India-biler med Esteban Ocon og Sergio Perez for anden gang i løbet kolliderede.

Sergio Perez mistede sit ene dæk og måtte i pit.

Esteban Ocon måtte også i pit for at få skiftet en vinge, og mange andre kørere kørte ligeledes i pit, mens vragdele blev fjernet, og der var safetycar på banen.

Også Kevin Magnussen pittede for anden gang og kom ud på en niendeplads, en placering dårligere end før de to Force India-køreres sammenstød.

Da løbet blev givet frit igen, var Sebastian Vettel meget aggressiv i sit forsøg på at overhale Lewis Hamilton.

Kevin Magnussen kørte af banen og måtte i pit for tredje gang, da han tilsyneladende begik en fejl i forbindelse med en opbremsning.

Da han kom ud på banen igen, var han sidst af de 17 kørere, der stadig var på banen, og det var der ikke tid til at lave afgørende om på.

Romain Grosjean blev nummer syv og hentede seks point til VM-regnskabet, hvor franskmanden nu har 24 point.

Kevin Magnussen har 11 point i den samlede VM-stilling.

Kilde: /ritzau/