23948sdkhjf

Oliechef overrasker: Min næste bil er en elbil

Direktør for Shell ser mange fordele i elektrisk drevne biler i nær fremtid.

DRIVMIDDEL Det virker måske ikke helt logisk for alle, at den adm. direktør for Shell forventer, at den næste bil i direktør-garagen bliver en elbil. Men det er faktisk udmeldingen fra Ben Van Beurden, Shells topchef, skriver blandt andre nyhedsmediet Bloomberg. Ben Van Beurden har allerede bestilt en Mercedes-Benz S500e, der er en plugin-udgave af den store S-klasse og som altså kan køre på strøm dele af tiden.

Topchefens reaktion kommer i forbindelse med et tv-interview, hvor han forholder sig til FN’s Klimapanel og dets anbefaling om, at middeltemperaturen på Jorden ikke må overstige 2 grader celsius i de kommende årtier.

- Det er et godt greb at elektrificere økonomien. Især på mobilitetsløsninger i visse dele af Europa, USA og i Kina giver det rigtig god meninger, fortæller Ben Van Beurden til Bloomberg TV.

Direktør mener dog stadig, at gas kan komme til at spille en større rolle i transportsektoren, end den gør i dag. Dertil er han også optaget af brint.

Flere forbud
Shell-chefens udmelding kommer i forlængelse af en periode, hvor eksempelvis Storbritannien vil forbyde salg af diesel- og benzinbiler i 2040. Også den franske regering har fremlagt en lignende plan for at reducere luftforurening og opfylde mål for at holde global opvarmning under to grader celsius.

Af dydsmønstre blandt bilproducenter kan blandt andet Volvo nævnes, der har et erklæret mål om, at den kinesisk-svenske producent fra 2019 kun vil sende hybrid- og elbiler på gåden.

Tilbage hos Ben Van Beurden lyder det, at efterspørgslen på smøremidler og brændstoffer som autobranchen kender det i dag vil aftage allerede i 2030’erne.

- Hvis de her politiske visioner og teknologiske fremspring kommer til at virke helt optimalt, så kan jeg sagtens forestille mig, at efterspørgslen på diverse fosile brændsler falder allerede i starten af 2030’erne. Og olie i sig selv kan sandsynligvis allerede notere et fald inden da, forklarer Ben Van Beurden til Bloomberg TV.

Shells finansdirektør Jessica Uhl kører desuden allerede en BMW i3.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141