23948sdkhjf

Leder: Fossilmotorer i modvind

Den ugentlige leder i autobranchens uafhængige fagblad gennem 48 år.

MOTOR-MAGASINET MENER:

DET ER MED EN VIS FRÆKHED, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) kommenterer på elbilselskabet Clevers blodrøde tal med et "Tænk jer om, hvordan I bruger forbrugernes penge" til energiselskaberne bag. Selskabet har, i forventning om elbilernes fremme, som i resten af Europa, gang på gang opsat ladestandere. Og nu svier det ultralave elbilsalg. Takket være bilafgifterne - kunne man ironisere.



MENS VI I UDLANDET KAN SE, at regeringer og byer fordømmer og planlægger at udstøde fossilbilerne for at slippe for emissioner og klimaforandringer, holder vi herhjemme fast i et dræbende dårligt afgiftssystem for biler, der nærmest udelukker klimavenlige køretøjer. Og dog. Nye politiske vinde ser ud til at blæse over Christiansborg i denne tid op til finanslovsforhandlingerne - muligvis bringer det fossilmotorerne i stærk modvind. Flere partier er tilsyneladende med på at få ændret afgiftssystemet, som autobranchen har råbt på, tigget og bedt om og sågar lavet grydeklare forslag til i årevis. En omlægning vil ikke bare bedre vilkårene for salg af energirigtige miljøbiler, men også hjælpe en autobranche, der slås med en række dybt uhensigtsmæssige følgevirkninger af det nuværende afgiftssystem. Vi håber det bedste for, at Lilleholt og de øvrige bestemmende politikere og partier vil "tænke sig om, hvordan forbrugernes penge skal bruges".



SAMTIDIG KAN VI I denne uges fagblad berette om, at udlejningsselskaber og bilaktører tager skeen i egen hånd og lancerer lejeløsninger - ud fra det nu gældende afgiftssystem - der gerne skal appellere til, at flere danskere får lyst til at køre elbil. Hvis bare det er billigt nok. Godt gået, Sixt og Renault, i den nye samarbejdsaftale. Og i afdelingen for miljø kan vi i ugens udstødnings-tema fortælle om danske Amminex, der i stor stil skal filtrere udstødningsluften på køretøjer i alverdens storbyer. Spændende, men sandsynligvis blot midlertidigt. Som en overgangsløsning, indtil fossilbilerne forsvinder. I takt med miljøkøretøjernes stadige udvikling og udbredelse. Med de rette priser og afgifter.



God læselyst!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125