23948sdkhjf

Nyt anslag mod afgift

Både DF og K melder sig klar til at tage et opgør med den værdibaserede registreringsafgift.

AFGIFTER På Christiansborg er der nye toner fra De Konservative og Dansk Folkeparti, der åbent melder ud, at de er parat til ændre registreringsafgiften fra det nuværende værdibaseret system til en teknisk afgift. Der er tale om et regeringsparti samt regeringens støtteparti. Udmeldingen hilser den nytiltrådte direktær fra AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg, velkommen:

- Vi er store tilhængere af en teknologineutral teknisk CO2-baseret afgift baseret på bilens tekniske egenskaber, det vil være en kæmpe gevinst for miljøet og sikkerheden på vejene. Og lige så vigtigt vil det give gennemsigtighed og fair konkurrence, så alle betaler det samme for den samme bil, siger administrerende direktør Gitte Seeberg

Autobranchen bifalder en afgiftsændring, men påpeger også, at det ikke er noget, der skal tales om alt for længe. Bilsalget risikerer at gå i stå, hvis bilkøberne tøver med at købe biler af frygt for at tabe penge ved en afgiftsændring. Allerhelst skal en ændring komme med ét slag, som en tyv om natten.

Ved en afgiftsændring er det vigtigt med en overgangsordning, som sikrer, at tabet på den eksisterende bilpark ikke bliver alt for stort. Det har i sær betydning for brugtbilhandlen, hvor varelageret med et slag risikerer at falde i værdi. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142