23948sdkhjf

Brugte dieselbiler falder i pris

Forhandlerne har svært ved at komme af med deres dieselbiler, både brugte som nye. Det presser priserne, vurderer Biltorvet.

BRUGTBILSALG Der er masser af dieselbiler til salg, især af de nyere, brugte modeller. På biltorvet.dk er halvdelen af alle biler til salg en diesel, når man ser på biler, der er op til fem år gamle. Normalt ligger forholdet sådan at hver tredje bil er en diesel, så der er en klar skævvridning i markedet lige nu.

- Forhandlerne har svært ved at komme af med deres dieselbiler, både brugte som nye. Det presser priserne, så man lige nu kan få et godt tilbud på en brugt dieselbil, siger journalist Bernt Kastberg fra bilsalgsportalen biltorvet.dk.

Når udbuddet er større end efterspørgslen, vil det altid medføre faldende priser, og derfor er det i øjeblikket et fordelagtigt tidspunkt at købe en brugt dieselbil på, vurderer han.

- Der er røre i markedet lige nu. Folk har fået opfattelsen af, at diesel slet ikke dur, og at man skal have nogle ret specifikke køremønstre, før det giver mening. Så det er bestemt muligt at gøre en god handel, siger indehaver Lars Tretow fra 3tow Biler i Silkeborg. Han er ikke den eneste forhandler, der mærker, at efterspørgslen på diesel er begrænset.

Priserne falder
- Fordi der er så store fordele ved diesel, er de fleste af vores ca. 30 salgsbiler med diesel. Men for at følge markedet har vi måttet tilpasset priserne, så lige nu kan man virkelig gøre en god handel, siger en anden forhandler, Jørn Wennergren fra Autogren i Lynge.

Bil- og livsstilsekspert Christian Grau mener, at dieselbiler simpelthen er blevet smidt i skammekrogen.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det skyldes den stigende "stigmatisering" af dieselbiler, som så småt er ved også at føre til handling med Oslo som foregangsby, hvor dieselbiler snart er helt forbudt indenfor bymurene. I Paris og flere andre storbyer, ja også i København, tales der om tilsvarende sanktioner, og det lægger jo en dæmper på bilens anvendelighed på længere sigt og på videresalg. Hertil kommer bøvl med tilsodning og vedligehold af partikelfiltre, som nogen også har brændt sig på. Og endelig er benzinbilerne kommet godt efter både brændstoføkonomien og bundtrækket med den moderne turboteknik, siger han.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078