23948sdkhjf

Frygter selvkørende fejl

73 procent af bilisterne frygter, at selvkørende biler kan få funktionsfejl.

 

En undersøgelse, som Goodyear har lavet sammen med London School of Economics and Political Science (LSE) blandt 12.000 respondenter i 11 europæiske lande, har ganske interessante konklusioner. Blandt andet, at tre ud af fire frygter funktionsfejl.

Lige over en fjerdedel vil føle sig trygge ved selv at benytte en selvkørende bil, mens mindre end en tredjedel sagde, at de ville føle sig trygge ved at køre ved siden af én. Desuden var 43 procent enige i, at brugen af de såkaldte AV’er (Autonomous Vehicle) ville skabe større sikkerhed, fordi de fleste ulykker skyldes menneskelige fejl.

Men bekymringerne vedrørende AV-teknologien er fortsat fremherskende. Deltagerne i fokusgrupperne forventer, at AV’er vil “opføre sig godt" og følge færdselsreglerne. De mente, at AV’erne ville have potentiale for at luge ud i andre bilisters “dårlige opførsel". 37 procent var enige i, at maskiner ikke har følelser, hvorfor de måske ville være bedre bilister end mennesker.

Samtidig var 60 procent bekymrede for, at maskinerne ikke ville besidde den fornuft, der kræves for at interagere med mennesker. To tredjedele af respondenterne var positivt stemte over for “smarte dæk" med intelligente sensorer, der kunne vurdere vej- og vejrforhold for AV’erne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189