23948sdkhjf

Automobilmuseum fylder 50 åt

1. juli er det et halvt århundrede siden, mekanikermester Aage Louring reddede de første veteranbiler.

JUBILÆUM Fem fantastiske årtier, så fantastisk at man næsten ikke fatter det.

Museet blev skabt af mekanikermester Aage Louring, der i 1950’erne og 1960’erne reddede gamle kasserede biler på diverse autoophug. Han byggede nogle træbarakker, hvor de mange biler blev opbevaret til bedre tider.

Egenhændigt skabte han et museum, der er helt og aldeles unikt. Ikke mange steder kan man se så fine restaurerede køretøjer, restaureret ned til mindste detalje.

Personligt har jeg rigtig mange fortryllende minder gennem disse 50 år - ja, faktisk var jeg på pletten den dag i juli i 1967, hvor Aage Louring for første gang slog dørene op for publikum.

Dengang - kun 19 år gammel - var jeg mildt sagt besat af gamle biler, og naturligvis måtte jeg køre til Gjern til denne spændende åbning af museet.

Vi stod der som forstenet og kiggede på den flotte hal med de endnu flottere biler. Ja, det blev en oplevelse for livet, og var jeg ikke i forvejen besat af de gamle biler, så blev jeg det nu.

Siden dengang i 1967 har jeg ofte besøgt det unikke bilmuseum, og i takt med at jeg også for mange år siden begyndte at skrive artikler om de kære gamle biler, fik jeg et godt og fortroligt forhold til Aage Louring, som jeg har sat STOR pris på.

Aage Louring var specielt interesseret i Ford V8-biler, akkurat som jeg, og vi har haft megen en god snak om disse herlige biler.

På et tidspunkt efterforskede jeg Robert Nellemann’s Ford V8 racerbil (Nellie) og her fik jeg god hjælp af Aage Louring. Det var også en stor dag, da Nellie var blevet restaureret i Sverige, og ankom til Ford V8 Træf i Randers i 2006.

Vi kørte naturligvis til Jysk Automobilmuseum i Gjern og viste bilen til Aage Louring, der jo kunne huske den ganske tydeligt.

Hanne Lovring, datter til museets stifter, holder åbent hus i Jysk Automobilmuseum 1. juli kl. 14.00-17.00 med gratis adgang til såvel museum som magasin.



Læs meget mere om Jysk Automobilmuseum og 50 års fødselsdagen i Veteran Posten’s marts udgave.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093