23948sdkhjf

Kvindedrømme om Le Mans

Racerkører Christina Nielsen er aktuel med bog om kvinders rolle i motorsport og ønsket om ligestilling.

BOGUDGIVELSE Der skal ikke være grænser for, hvad unge kvinder kan drømme om, siger racerkøreren Christina Nielsen, der selv drømte om at blive den første danske kvinde i det legendariske 24-timers løb på Le Mans. Den drøm blev virkelighed i 2016, og i år kører Christina Nielsen med for anden gang. Men inden da er hun aktuel med en ny bog om at være kvinde i international motorsport

Det, der nu er blevet til en karriere i international motorsport, startede i teenageårene ved lidt af et tilfælde på en gokartbane i Danmark. I dag er Christina Nielsen 25 år, bor fast i Los Angeles og kører i den amerikanske IMSA WeatherTech-serie.

"At turde drømme om Le Mans" er historien om at være en kvinde i det, der er en ekstremt mandsdomineret verden, hvilket kvindelige Christina Nielsen oplever hele tiden, og som hun har krydret bogen med mange anekdoter om. Men Christina Nielsen ønsker ikke at få særbehandling.

- For særbehandling er sådan noget, man får ved særlige lejligheder. Det handler om ligestilling, og der eksisterer ikke noget fornuftigt argument for ikke at have ligestilling. Jeg kan godt lide, at der ikke bliver taget hensyn til, at du er kvinde, når løbet starter. Ingen kører langsommere af den grund - snarere tværtimod. De mandlige kørere har det svært nok ved at blive overhalet af en anden mand, men at blive overhalet af en kvinde, det er altså hundrede gange værre!, forklarer Christina Nielsen.

Med bogen håber Christina Nielsen først og fremmest at vise unge kvinder, at man godt kan drømme store drømme.

“Når man drømmer stort, er der jo altid nogen der ryster på hovedet, og det var der sikkert også mange som gjorde, da jeg i sin tid sagde, at jeg drømte om at køre Le Mans, men i år kører jeg altså Le Mans for anden gang," siger Christina Nielsen. “Så med bogen håber jeg at der er nogen mænd, der kan få sig lidt af en ‘Aha!’-oplevelse, mens unge kvinder kan læse min historie, og relatere til nogle af de situationer, de oplever mellem mænd og kvinder i hverdagen, for eksempel på arbejdspladsen.

Overskuddet fra bogen går til Cystisk Fibrose Foreningen, da Christina Nielsens fætter lider af denne sygdom. 

 
 

250 sider med unikke fotos

Udgivet af Duckshoot Media

Via motorjournalist og redaktør Christian Frost

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141