23948sdkhjf

Danske studerende kørte 449 km/l

Et hold studereden fra DTU sikrede sig en andenplads ved årets Shell Eco-marathon, hvor 2.700 studerende dystede om at køre længst muligt på en liter brændstof.

BRÆNDSTOF Fra København til Aalborg på en liter benzin. Så langt en distance kørte en superøkonomisk bybil, som ingeniørstuderende fra DTU havde bygget i forbindelse med årets Shell Eco-marathon, hvor 2.700 studerende dystede om at køre længst muligt på en liter brændstof.

Mens resten af Danmark nød solen i Kr. Himmelfartsferien, fik de unge ingeniørspirer endegyldigt bevis for, hvor langt deres lille, ætanoldrevne bybil faktisk kører på literen. Ved årets Shell Eco-marathon i London, et årligt Le Mans-lignende løb for fremtidens ingeniører og deres specialdesignede økobiler, kørte DTU’s vogn hele 449 km/l. Den utrolige præstation gav en flot andenplads i konkurrencen, hvor 179 biler dystede i forskellige energiklasser og kategorier. Vinderen blev en bil bygget af studerende fra Toulouse i Frankrig, der kunne køre hele 685 km/l.

- Det er simpelthen så flot, at de danske studerende igen i år sikrede sig en podieplads. Danmark er og bliver i den absolutte verdenselite, når det kommer til at uddanne studerende, som tør tænke nyt og dermed få meget mere ud af energiressourcerne. Det er der virkelig grund til at være utrolig stolte af, for det er kompetencer, som bliver helt afgørende i den grønne omstilling, siger kommunikationsdirektør Jesper Brieghel fra Shell Danmark.

Ved konkurrencen i fjor vandt de danske styuderende dysten ved at tilbagelægge 665 km.

Foruden DTU deltog også et hold studerende fra Aalborg Universitet med en brintdrevet bybil, men holdet måtte desværre udgå på grund af tekniske vanskeligheder.

Shell Eco-marathon er det uofficielle verdensmesterskab i brændstoføkonomi og energieffektivitet. Løbet udfordrer ingeniørstuderende fra hele verden til at udvikle, bygge og føre et køretøj, så det kører længst muligt på en liter brændstof. Konkurrencen afvikles i både Europa, Asien og Nordamerika. Alene i Europa deltager mere end 2000 studerende fra 27 lande. bauer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11