23948sdkhjf

Samkørsel stiger i Nordjylland

Samarbejde mellem Nordjyllands Trafikselskab (NT) og GoMore har ført til en stigning i samkørslen i Nordjylland.

DELEBILER Fredag 17. marts 2017 blev samkørsels-projekt NT+GoMore skudt i gang. Projektet omfatter blandt andet etablering af 13 samkørselsstoppesteder fordelt på de tre nordjyske kommuner Frederikshavn, Hjørring og Aalborg.

Projektet har vakt både dansk og international opsigt ikke mindst på grund af samarbejdskonstellationen mellem den kollektive trafikaktør og den private samkørselstjeneste GoMore:

- Vores nye strategi med overskriften "Øget mobilitet" har til formål at inddrage alle trafikaktører i trafikplanlægningen med henblik på at øge mobiliteten i Nordjylland. Det er den altoverskyggende vision bag NT+GoMore, og vi er meget tilfredse med allerede nu at kunne se nogle meget markante resultater, siger adm. direktør Jens Otto Størup fra NT.

De første tal viser, at antallet af passagerbookinger i de tre kommuner er steget med ikke mindre end 31 procent efter åbningen den 17. marts 2017 sammenlignet med samme periode sidste år. Størst er stigningen i Frederikshavn Kommune, hvor der er tale om mere end en fordobling:

50.000 kørsler på landsplan
- Vi har set en voldsom stigning i Frederikshavn Kommune, hvor antallet af kørsler er steget med 59 procent og antallet af passagerbookinger er steget med 109 procent. I Hjørring er de tilsvarende tal henholdsvis 33 og 36 procent, mens Aalborg er steget 18 procent på kørsler og 28 procent på passagerbookinger. Jeg er meget begejstret og tilfreds med de foreløbige resultater, forklarer stifter og direktør hos GoMore, Matias Møl Dalsgaard.

I reelle tal svarer det til, at der i Aalborg har været 8700 kørsler, 1197 i Frederikshavn og 975 i Hjørring. På landsplan ligger tallet omkring de 50.000.

Gevinst for tyndt befolket egne
På landsplan er antal kørsler steget med henholdsvis 27 procent og Jens Otto Størup siger supplerende, at tallene fra de nordjyske kommuner med al ønskelig tydelig viser, at det er i de tyndt befolkede områder, hvor den kollektive trafik også er mindst, at samkørsel giver mest mening.

Det understreges ifølge Jens Otto Størup af den høje vækst i Frederikshavn Kommune, der ligger langt over landsgennemsnittet.

Udover de fysiske stoppesteder omfatter NT+GoMore også en digital sammensmeltning, så brugere af den kollektive trafik nu kan søge tilgængelige GoMore-lift via flere af NTs digitale platforme. Til efteråret bliver samkørsel også en del af den populære digitale tjeneste Min Rejseplan i Nordjylland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125