23948sdkhjf

Rustmand hopper til Suvo

Antirustcenter i Kalundborg er skiftet fra Pava og til Suvo.

UDBYDER Lars Nielsen har haft hele 35 gode år hos Pava, men nye koncepter hos Suvo tiltalte ham så meget, at han 1. maj overgik til kæden. En af de ting, han fandt spændende var, at hans område nu udvides med Kalundborg som udgangspunkt.

- Jeg har sprøjtet biler det meste af mit liv, og har derfor oplevet rigtig meget i branchen. Jeg kan med Suvo brede mig en anelse mere i forhold til kundekredsen, end jeg kunne tidligere, og det tiltalte mig, fortæller Lars Nielsen.

Det er aldrig helt nemt at skifte udbyder af antirustprodukter, fortæller den erfarne fagmand. Samtidig er der en anden ting, som lige kræver lidt tilvænning:

- Selvfølgelig skal man lige omstille sig på at sige, at man nu repræsenterer et andet mærke. Det har de fleste nok prøvet, fortæller Lars Nielsen.

Den konkrete overgang trådte i kraft 1. maj, men Lars Nielsen vil stadig arbejde på sit velkendte værksted i Kalundborg. Et center, som han selv tegnede og fik bygget færdigt i 2005.

Meget mere plast
Med næsten 36 år i branchen og en alder, der nærmer sig de 54 år, har Lars Nielsen fulgt udviklingen af sprøjteopgaverne til biler tæt. En af de helt store forandringer, som han har oplevet i sin tid, er bilproducenternes overgang til langt flere plastdele.

- Da jeg startede for efterhånden en del år side, kunne en typisk sprøjteopgave klares på omkring en times tid. I dag tager det næsten tre gange så lang tid på grund af plastdele, der skal afmonteres, forklarer Lars Nielsen

Det stadig mere omfangsrige arbejde betyder samtidig, at antirustbranchen over en bred kam har måttet skrue priserne en smule op.

- Det har sin naturlige forklaring, fordi vi ganske enkelt skal bruge længere tid på hver bil. Nogle opgaver kræver helt op til syv forskellige specialværktøjer til plastkomponenterne. Så derfor er det ganske enkelte mere komplekst at komme til de overflader, vi skal behandle. Og det skal man lige vinde kunderne om i ny og næ, siger Lars Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189