23948sdkhjf

Autofolk er sårbare over for hacking

Hacking er et stigende problem for erhvervslivet - også i autobranchen.

SIKKERHED Virksomheder, også i autobranchen, udsættes i stigende fra for hackere, der planter såkaldt ransomware, som kan lukke op for forretningshemmeligheder, fungere som afpresning og som i værste fald kan føre til trusler mod menneskeliv.

Ja, man skal ikke tage let på hacking, for nye tal fra virksomheden Kaspersky viser, at 67 procent af de danske virksomheder i i 2016 blev udsat for online afpresning (eksempelvis ransomware), hvilket er en betydelig stigning fra 22 procent i 2015.

Et succesfuldt ransomware angreb mod en virksomhed kan let blokere dens forretningsprocesser i timevis, eller endda dagevis, og det kan være rigtig dyrt for ofrene. De økonomiske konsekvenser kan være uoverskuelige, hvilket øger sandsynligheden for, at de angrebne virksomheder er villige til at betale løsesum. Leif Jensen, der er nordisk direktør for det såkaldte Kaspersky Lab, tilføjer:

- Udviklingen er alarmerende. Når man ser på stigningen af ransomware-angreb fra 2015 til 2016, så kan man ikke undgå at blive bekymret for, hvordan det vil se ud i 2017. Det er essentielt, at virksomhederne ikke sender flere penge til de kriminelle, så vi kan bremse udviklingen - der findes gode redskaber til at sikre sig mod ransomware, og der er også hjælp at hente, hvis man skulle blive ramt, siger Leif Jensen.

Forsøger at bekæmpe problem
Som lignende antivirus-firmaer forsøger Kaspersky at afhjælpe de voksende problemer med ransomware til både virksomheder og private. Kaspersky Lab er en af initiativtagerne bag Projektet ’No More Ransom’, som hjælper ofre for ransomware med at få deres krypterede data tilbage, uden at skulle betale de kriminelle. ’No More Ransom’ samler politimyndigheder og sikkerhedsudbydere i et fællesskab, og det udvikles og udvides konstant.

Lige nu er der flere end 76 partnere verden over, og senest har blandt andre Interpol sluttet sig til kampen mod ransomware.

På hjemmesiden www.nomoreransom.org findes der lige nu 39 gratis værktøjer til dekryptering. Siden december har mere end 10.000 ofre benyttet sig af de gratis værktøjer. I boksen sammen med artiklen her giver Kaspersky syv råd til bedre datasikkerhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156