23948sdkhjf

Køle-veteran stopper

Jørgen Ingvardsen fra Christonik takker af efter 44 år.

AC-PROFIL Efter 44 år som selvstændig i både køle- og autobranchen har Jørgen Ingvardsen fra Christonik valgt at sige tak for denne gang.

Jørgen Ingvardsen har igennem de sidste 30 år arbejdet for at udbrede kendskabet til aircondition i alle typer køretøjer, helt fra små personbiler over entreprenørmaskiner og lastbiler til alle tog i Danmark.

Han har uddannet folk over hele verden, og de fleste vil kunne huske, første gang de mødte Jørgen Ingvardsen, enten på grund af de karakteristiske korte bukser, de mange røde pølser, som er blevet serveret på kurserne gennem tiden, eller muligvis på grund af Jørgen Ingvardsen til tider uortodokse tiltaleformer, som gerne indeholdt ordet "bonderøv", uanset om man kom fra Thy eller det indre Nørrebro.

Legendarisk fyldestation

Karrieren begyndte, som hans far og farfar før ham, i kølebranchen, hvor han solgte diverse reservedele og værktøjer.

I 1980’erne startede hele diskussionen om kølemidlers miljøbelastning, og Jørgen Ingvardsen var en af de første i Europa, som startede med at producere tømmeanlæg, der sikrede, at kølemidlet havnede i returflasker og ikke i atmosfæren.

I slutningen af 1980’erne udviklede han den legendariske "Kombi 421" fyldestation sammen med Scania, og Christonik producerer stadig Kombi’en. Der er sket en del ændringer på maskinen, men grundopbygningen er stadig den samme.

Anderledes undervisning

Sidenhen udviklede markedet sig voldsomt, og Jørgen Ingvardsens to sønner, Michael og Christian Ingvardsen, fik indført de "kætterske" automatiske A/C maskiner. Sidenhen er de selvsamme maskiner solgt i stort antal over hele Skandinavien.

Igennem hele Jørgen Ingvardsens karriere har det været en rød tråd, at kunderne blev tilbudt træning og undervisning inden for A/C til alle typer køretøjer.

Derudover har Jørgen Ingvardsen undervist en stor del af de folk, som nu sætter varmepumper op i hele Danmark. Undervisningen har til alle tider adskilt sig fra den traditionelle skoleundervisning, hvilket alle Jørgen Ingvardsens kursister gennem tiden kan bekræfte.

Sønnerne Michael og Christian Ingvardsen er stadig i branchen. Michael som Technical Training Manager hos Nissens og Christian som ejer af Christonik. Begge underviser nu med succes inden for A/C til køretøjer - og som med faderen kan man være sikker på ikke at falde i søvn under kurserne.



For at fejre Jørgen Ingvardsen afholder Christonik reception fredag den 5. maj kl. 13-17 i lokalerne på Industrigrenen 21 i Ishøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11