23948sdkhjf

Veteranmuseum fejrer 50 år

Egeskov Slot markerer jubilæet med en renovering af udstillingsbygningen, der rummer biler, fly, motorcykler, campingvogne og Falck-biler.
MOTORHISTORIE Det er 50 år siden, at Egeskov Veteranmuseum åbnede på det fynske slot Egeskov. Det markeres med en ny udstilling i et renoveret museum. Når man besøger veteranmuseet, vil man opleve udstillingsbygningen med dets imponerende loftkonstruktion fremstå med ny lyssætning, der fremhæver detaljerne og som sætter de historiske biler og fly i fokus.

På udstillingen præsenteres veteranbiler og -fly fra Egeskovs samling. Grevefamilien Ahlefeldt, der har boet på slottet gennem 450 år, har altid haft en passion for at samle. Samlingen har med tiden udviklet sig til en af Nordeuropas mest besøgte samlinger af veterankøretøjer med biler, fly, motorcykler, knallerter, cykler og mange andre typer køretøjer. Side om side står det ene smukt bevarede køretøj efter den anden - cirka 115 styk fra slutningen af 1800-tallet og frem til begyndelsen af 1980’erne er stillet til skue.

Det måske mest betydningsfulde klenodie en er en restaureret Cadillac, der har tilhørt Kong Christian X. Bilen blev specialbygget til Kongen i 1931 og er lavet med ekstra højde mod taget, så der var plads til kongens høje hat. Egeskov fandt bilen hos en fiskehandler, og efter 20 år på depot blev den renoveret og bragt tilbage til sit storhedsformat.

Retro Camping

I en særlig afdeling af veteranmuseet præsenteres klassiske campingvogne på baggrund af vægmalerier af skov og strand. Danmarks angiveligt ældste vogn fra 1913 er bygget på understellet fra en Ford T.

Her findes også landets eneste museum for redningstjenesten Falck. Museets fortælling giver et indblik i Falcks og samfundets udvikling fra 1906 til nu.

Ophængte motorcykler


I motorcykelmuseet er 60 forskellige motorcykler fra 38 mærker fra en periode på cirka 80 år udstillet kronologisk og ophængt i wirer, så de kan betragtes fra alle vinkler.

Heriblandt en Triumph Bonneville T140, der i 1962 satte verdensrekord i fart med 350 km/t, verdens eneste seriefremstillede motorcykel med vankelmotor, Suzuki RE5, samt verdens eneste Dane 1000, bygget af en dansk motorcykelentusiast.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109