23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

Nyt om Tesla, det svenske bilsalg, Audi og Dunlop.
25.000 Tesla-biler ud på vejen

Elbilproducenten Tesla ser ud til at køre hurtigere end det øvrige aktiemarked i USA. Stigningen kommer, efter at Tesla har oplyst, at 25.000 biler kørte ud fra fabrikkerne i årets første kvartal, hvilket var højere end analytikernes forventninger. Og tallet varmer op til et stærkt år for elbilproducenten. Selskabet har tidligere haft produktionsproblemer, hvilket fik analytikere til at tvivle på stifter og topchef Elon Musk. Men med et veloverstået første kvartal er Tesla godt på vej mod sit mål om at levere mellem 47.000 og 50.000 biler i første halvår. I juli lancerer Tesla desuden den nye, billigere Model 3. Tesla ventes dog stadig at rapportere et betydeligt underskud for perioden i næste måned, skriver Financial Times.

Også fuld fart på svensk bilsalg

Det er ikke kun i Danmark, at nybilsalget buldrer frem, også i Sverige gik det strålende i marts. Registreringerne af nye personbiler øgedes således med 10,6 procent i marts. Det er 39. måned i træk med plus-cifre og den bedste marts nogensinde, oplyser Bertil Moldén fra Bil Sweden ifølge Motor-magasinet i Sverige. Han påpeger dog, at der i marts 2017 var to registreringsdage flere end i marts 2016 (cirka ti procent flere registreringer). Det blev til 38.387 nye personbiler i marts 2017. I første kvartal af 2017 er salget øget med 7,4 procent.

Audi bedst til uddannelse

Endnu en titel til Audi - denne gang hverken årets bil eller året motor, men "Tysklands bedste uddannelses-firma" eller "Deutschlands besten Trainingsfirmen.“ Ifølge en kåring foretaget af det tyske magasin, Fokus Money Magazine, tilbyder Audi optimale betingelser for lærlinge i kategorien "Automobile Manufacturers". I alt 940 virksomheder fra mere end 50 sektorer deltog i den landsdækkende undersøgelse.

Dunlop dæk godkendt til Porsche 911

Dunlop præsenterede det nye Sport Maxx Race 2 på Geneva International Motor Show. Afløseren til Sport Maxx Race er blevet udviklet i samarbejde med Porsche med henblik på at opfylde de strenge krav, som stilles af virksomhedens nye 911 GT3. Første generation af Sport Maxx Race-dækkene var monteret på den forrige GT3-model, og Dunlop fortsætter med at tilbyde højt specialiserede dæk til Porsche-køretøjer. Dunlop har allerede en gennemtestet "karakterbog" med hensyn til montering af originaludstyr på Porsche Motorsport-køretøjer som 911 GT3, Cayman GT4 og 911 GT3 RS.

Audi: Modeloffensiv og fokus på el

- 2016 var et meget udfordrende år for vores virksomhed, men vi har afsluttet det med et robust resultat for vores kerneforretning og indtaget vigtige positioner for fremtiden, udtalte Rupert Stadler, adm. direktør hos Audi AG, på den årlige pressekonference. Således vil Audi inden 2020 lancere tre helt batteridrevne modeller og herefter elektrificere flere modelrækker. Som led i elbilsfremstødet har Audi i de forgangne tre år uddannet over 6000 medarbejdere i at håndtere højspændings-teknik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125